Weersverwachting Antimachia

vandaag
30° / 23°
morgen
31° / 23°
20 sep
30° / 23°
21 sep
29° / 22°
22 sep
24° / 22°

Antimachia

Waar ligt Antimachia?

Externe links

De mooiste kerk van het dorp, en misschien zelfs wel een van de mooiste kerken van het eiland, vind je in het noorden van Antimachia. De crème- en aardetinten aangevuld met een schitterende natuurstenen entree maken van dit geloofsgebouw een mooi plaatje. Zoals bij de meeste Griekse kerken staat het klokkentoren los van het kerkgebouw. In de enkele tavernes die je in dit stukje van dit dorp. ziet zijn het vooral de lokale bewoners die aan de koffie, ouzo of Mythos zitten. Opvallend is dat deze gasten binnen zitten, terwijl toeristen er veel eerder voor kiezen om buiten op het terras te gaan zitten.

Het hart van Antimachia bestaat uit een centraal gelegen kleine rotonde. Hier omheen liggen wat taverna’s. In het zuiden van de plaats vind je de twee belangrijkste bezienswaardigheden die je hier aan zult treffen: een traditioneel huis en een oude windmolen die nog helemaal in bedrijf is. Deze traditionele molen is in buitengewone conditie en wordt nog dagelijks gebruikt om meel te malen. Voor toeristen is de molen te bezoeken. Na aanschaf van een kaartje krijg je een rondleiding en krijg je alles te horen over de molen en de werking van de molen.

Aan hetzelfde plein staat een traditionele woning. In dit kleine Griekse huisje kun je zien hoe de lokale bewoners pakweg eind negentiende eeuw hier op Kos leefden. Je betaalt een kleine entreeprijs die zijn geld zeker waard is.

Foto's van Antimachia