Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Antimachia

Midden op het eiland Kos ligt het dorp Antimachia, dat ook wel als Antimachea geschreven wordt. Dit is absoluut een authentiek dorpje zoals bezoekers het graag zien.

Het feit dat het internationale vliegveld van Kos op een paar honderd meter van het dorp ligt verstoort op de een of andere manier toch de rust in het dorp niet. De landingsbaan van de luchthaven is dus danig uitgelegd dat je van overvliegende vliegtuigen veel minder last hebt dan je zou vermoeden. Ja, je hoort en ziet af en toe een Boeing of Airbus overvliegen. Je kunt echter niet zeggen dat je gek wordt van het lawaai. Antimachia behoort tot de grotere dorpen van het eiland.

Hier wonen naar schatting meer dan tweeduizend inwoners. Daarom heeft Antimachia maar liefst twee kerken. Beiden Grieks orthodox, natuurlijk. De eenvoudigste kerk staat in het centrum. Deze is wit met licht blauwe accenten.

De mooiste kerk van het dorp, en misschien zelfs wel een van de mooiste kerken van het eiland, vind je in het noorden van Antimachia. De crème- en aardetinten aangevuld met een schitterende natuurstenen entree maken van dit geloofsgebouw een mooi plaatje. Zoals bij de meeste Griekse kerken staat het klokkentoren los van het kerkgebouw. In de enkele tavernes die je in dit stukje van dit dorp. ziet zijn het vooral de lokale bewoners die aan de koffie, ouzo of Mythos zitten. Opvallend is dat deze gasten binnen zitten, terwijl toeristen er veel eerder voor kiezen om buiten op het terras te gaan zitten.

Het hart van Antimachia bestaat uit een centraal gelegen kleine rotonde. Hier omheen liggen wat taverna’s. In het zuiden van de plaats vind je de twee belangrijkste bezienswaardigheden die je hier aan zult treffen: een traditioneel huis en een oude windmolen die nog helemaal in bedrijf is. Deze traditionele molen is in buitengewone conditie en wordt nog dagelijks gebruikt om meel te malen. Voor toeristen is de molen te bezoeken. Na aanschaf van een kaartje krijg je een rondleiding en krijg je alles te horen over de molen en de werking van de molen.

Aan hetzelfde plein staat een traditionele woning. In dit kleine Griekse huisje kun je zien hoe de lokale bewoners pakweg eind negentiende eeuw hier op Kos leefden. Je betaalt een kleine entreeprijs die zijn geld zeker waard is.

Hier ligt Antimachia

Weersverwachting Antimachia

vandaag
32° / 26°
morgen
33° / 26°
15 jul
34° / 26°
16 jul
34° / 26°
17 jul
33° / 25°
Meer weer van Antimachia op klimaatinfo.nl

Meer informatie