Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Lagoudi

Slechts een paar kilometer scheiden Zia en Lagoudi. Toch is er een wereld van verschil tussen deze twee dorpen en is Lagoudi misschien wel de leukste van de twee.

Hemelsbreed bedraagt de afstand misschien maar een kilometer. Als je echter kijkt naar het aantal toeristen dat bij de deur op een bezoekt dan is het verschil enorm. Het ontbreken van een grote toeristische trekpleister is hetgeen waardoor Lagoudi minder interessant is voor toeristen dan het in mens populaire Zia. De kans is groot dat je in Lagoudi meer dieren ziet dan mensen. Op het moment dat wij het dorp binnenrijden is het een plaatselijke kip die over het wegdek loopt. Vervolgens word ik verwelkomd door een kat. Wees niet bang. Er was voldoende afstand tussen beide dieren zodat ook de kip het na kan vertellen.

Het grappige is dat alles exact zo geschiedt zoals ik het in de reisgids van de ANWB over Kos heb gelezen. Na de kippen volgt immers de ontmoeting met de pastoor van de lokale kerk. Het is een Grieks orthodoxe kerk waar je op uitkijkt vanuit het dorp Zia. De prachtige blauwe koepel trekt alle aandacht als je vanuit Zia in noordelijke richting kijkt.

Volgens de statistieken wonen er nog maar ongeveer 30 mensen in het dorp. Als je op de zaterdagmiddag in Lagoudi komt dan zit in dat geval het halve dorp verzameld in de hele kleine taverna die je in het centrum vindt. Hoewel je niet kunt ontkennen dat er veel leegstand is en sommige woningen serieus vervallen zijn lijkt ons het aantal van 30 inwoners erg pessimistisch. Tussen de bouwvallen staan echter ook prachtige Griekse woningen. Om eerlijk te zijn kunnen we van het dorp hier meer mooie plaatje schieten dan van Zia, wat als het mooiste dorp van Kos gezien wordt. Wij bestrijden daarom deze titel en geven hem graag aan Lagoudi.

Hier ligt Lagoudi

Weersverwachting Lagoudi

vandaag
18° / 15°
morgen
16° / 15°
7 dec
17° / 15°
8 dec
15° / 14°
9 dec
15° / 14°
Meer weer van Lagoudi op klimaatinfo.nl

Meer informatie