Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Agia Galini

Van alle dorpjes die je aan de zuidelijke kust van Kreta aantreft behoort het deels op kliffen gebouwde vissersdorp Agia Galini absoluut tot de mooiste en sfeervolste plaatsen.

Agia Galini is een voorbeeld van hoe de transformatie van een eenvoudige vissersplaats naar een toeristendorp niet gepaard hoeft te gaan met een totale verminking van het uiterlijk van het dorp. Wie Agia Galini bezoekt die zal ervaren dat het Kreta-gevoel hier niet verjaagd is door de komst van de toeristen. Ik las op een site dat de naam Agia Galini in het Nederlands ‘Heilige Vrede’ betekent. Wie door de straten van het dorp loopt die zal het met me eens zijn dat deze naam grotendeels nog klopt. De rust wordt alleen af en toe verstoord door een Griek of toerist die iets luidruchtiger wordt als gevolg van teveel raki na een goede maaltijd.

Wie uit gaat eten in Agia Galini die zal overigens opmerken dat op een groot deel van de menukaarten hier vooral de echte traditionele Kretenzer keuken prijkt. Heerlijke gerechten met konijn, lam en geit aangevuld met streekproducten komen zo uit de potten van de lokale keukenprinsessen. Een aanrader is natuurlijk ook om op deze plek verse vis te eten. De restaurants bieden stuk voor stuk de vis aan die eerder die dag in de wateren ten zuiden van Kreta gevangen zijn.

Als je in Agia Galini overnacht en je hebt geluk, dan heeft je accommodatie een prachtig uitzicht over de zee. Agia Galini ligt immers deels op hoge kliffen. De huizen die aan het einde van de kliffen staan die hebben een fenomenaal panoramisch uitzicht.

De twee populairste plekken van Agia Galini zijn het vissershaventje en het strand. De paar honderd meters tussen deze plekken worden overbrugt door middel van een wandelboulevard langs een klif. Bij de haven zitten enkele taverna’s die zich vooral richten op de lokale keuken en visspecialiteiten. Aan het strand zit wat horeca die ook de wat meer internationale gerechten aanbieden.

Aan de zuidwestelijke punt vind je een amfitheater en twee standbeelden. Deze twee natuurstenen beelden stellen de mythologische figuren Ikaros en Daidalos voor. Omdat deze beelden en het amfitheater hoger liggen, heb je van hieraf een mooi uitzicht over Agia Galini. Een perfecte plek om wat foto’s van dit mooie dorp op Kreta te maken!

Hier ligt Agia Galini

Weersverwachting Agia Galini

vandaag
20° / 12°
morgen
19° / 13°
7 dec
19° / 12°
8 dec
16° / 12°
9 dec
16° / 12°
Meer weer van Agia Galini op klimaatinfo.nl

Meer informatie