Weersverwachting Agia Galini

vandaag
31° / 24°
morgen
33° / 25°
20 sep
30° / 24°
21 sep
33° / 25°
22 sep
28° / 24°

Agia Galini

Waar ligt Agia Galini?

Externe links

Wie uit gaat eten in Agia Galini die zal overigens opmerken dat op een groot deel van de menukaarten hier vooral de echte traditionele Kretenzer keuken prijkt. Heerlijke gerechten met konijn, lam en geit aangevuld met streekproducten komen zo uit de potten van de lokale keukenprinsessen. Een aanrader is natuurlijk ook om op deze plek verse vis te eten. De restaurants bieden stuk voor stuk de vis aan die eerder die dag in de wateren ten zuiden van Kreta gevangen zijn.

Als je in Agia Galini overnacht en je hebt geluk, dan heeft je accommodatie een prachtig uitzicht over de zee. Agia Galini ligt immers deels op hoge kliffen. De huizen die aan het einde van de kliffen staan die hebben een fenomenaal panoramisch uitzicht.

De twee populairste plekken van Agia Galini zijn het vissershaventje en het strand. De paar honderd meters tussen deze plekken worden overbrugt door middel van een wandelboulevard langs een klif. Bij de haven zitten enkele taverna’s die zich vooral richten op de lokale keuken en visspecialiteiten. Aan het strand zit wat horeca die ook de wat meer internationale gerechten aanbieden.

Aan de zuidwestelijke punt vind je een amfitheater en twee standbeelden. Deze twee natuurstenen beelden stellen de mythologische figuren Ikaros en Daidalos voor. Omdat deze beelden en het amfitheater hoger liggen, heb je van hieraf een mooi uitzicht over Agia Galini. Een perfecte plek om wat foto’s van dit mooie dorp op Kreta te maken!

Foto's van Agia Galini