Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Analipsi

Analipsi is een badplaats in de buurt van Chersonissos. In tegenstelling tot het roemruchte Chersonissos is Analipsi (nog?) niet verpest door het massatoerisme dat in dit deel van Kreta welig tiert.

Toch is ook Analipsi wel wat veranderd. De komst van een grootschalig hotel heeft wel degelijk invloed gehad op de sfeer van het dorp. Volgens echte Analipsi-fans is het dorp daardoor een groot deel van haar charme verloren. Toch vinden wij dat Analipsi nog steeds iets authentieks heeft. Als je het centrum van het dorp bezoekt dan zou je bijna denken dat er amper toeristen komen. Het eigen plekje wat je laat zien dat ook Analipsi toeristisch is, is het toeristenwinkeltje.

Overdag maakt Analipsi een redelijk uitgestorven indruk. Toeristen vertoeven dan vooral aan het strand en in het zwembad. Hierdoor is Analipsi in de middag vooral bewolkt door locals. Hoe warmer het is, des te langzamer lijkt het dorpse leven zich af te spelen.

Centraal in het dorp ligt een Grieks-orthodoxe kerk. Wat betreft ligging is het veel kleinere exemplaar dat aan het strand van Analipsi veel aantrekkelijker. De blauw-witte kerk vormt daar een prachtig decor met op de achtergrond de zee en het strand.

Analipsi telt drie stranden die vooral uit (fijn) zandstrand bestaan. Hoewel je ook op de zandstranden parasols en ligbedjes aantreft, zijn de stranden van Analipsi zelden te druk. Wie het we aan de drukke kant vindt die kan gewoon wat verderop gaan liggen waar minder mensen op het strand aanwezig zijn.

Hier ligt Analipsi

Weersverwachting Analipsi

vandaag
30° / 25°
morgen
31° / 24°
13 jul
30° / 26°
14 jul
31° / 26°
15 jul
30° / 27°
Meer weer van Analipsi op klimaatinfo.nl

Meer informatie