Weersverwachting Matala

vandaag
19° / 12°
morgen
19° / 15°
4 dec
18° / 15°
5 dec
16° / 14°
6 dec
17° / 15°

Matala

Waar ligt Matala?

Externe links

Eeuwen later kregen de holen een andere bestemming. Ze gingen dienstdoen als grotwoningen voor de hippies die hier neerstreken. Dit gebeurde in de jaren zestig. Later zijn de hippies verdreven door de kerk en de militaire junta die de macht hadden in Griekenland. Hoewel de laatste oorspronkelijke hippies Matala in de jaren zeventig verlieten, staat Matala nog steeds bekend als het hippiedorp op Kreta. Vanuit toeristisch (en commercieel) oogpunt doet men er dan ook alles aan om dit imago in stand te houden. Zo is er een hippiemarkt die al sinds 1973 hier aanwezig is en zie je allerlei beschilderingen op straat die een duidelijke verwijzing zijn naar het hippietijdperk in Matala.

Wie de holen wil bezoeken die moet tegenwoordig daar overigens entree voor betalen. In het zomerseizoen, als Matala druk bezocht wordt door toeristen, kun je alleen maar na aanschaf van een entreekaartje de krijtrots op waar de holen zich bevinden.

Matala is behalve een toeristische attractie ook gewoon een leuke plaats om je vakantie door te brengen. Het dorp heeft een fraai ‘Blue Flag’ zandstrand van maar liefst 250 meter lang en maximaal 45 meter breed. Matala is nog steeds een vissersdorp, waardoor je in de taverna’s heerlijke verse vis kunt eten. Ook niet geheel onbelangrijk is het prijsniveau, dat voor Kretenzer begrippen zeker niet slecht is. Dit ondanks het feit dat Matala toch echt een populaire toeristische bestemming is.

Foto's van Matala