Weersverwachting Mirtos

vandaag
19° / 16°
morgen
20° / 17°
23 okt
21° / 18°
24 okt
22° / 19°
25 okt
21° / 17°

Mirtos

Waar ligt Mirtos?

Externe links

Natuurlijk is ook Mirtos veranderd in de loop der jaren. Ook hier heeft het toerisme het dorpsbeeld veranderd. Ik heb op internet foto’s gezien van Mirtos in de jaren zeventig van de vorige eeuw, toen er eigenlijk nog helemaal geen sprake was van toerisme in het dorp. Ook Mirtos is getransformeerd, maar dan op een wijze waar zowel de locals als de toeristen tevreden over zijn.

Uiteraard heb ik Mirtos bezocht tijdens een reis naar Kreta en kan niet meer zeggen dan dat het dorp absoluut tot één van de pareltjes van Kreta gerekend mag worden. Langs het rustige kiezelstrand loopt een bescheiden wandelpromenade waaraan bijna alleen maar taverna’s liggen waar je kunt genieten van alle heerlijkheden die de streek te bieden heeft. Hier is vooral nog sprake van familierestaurantjes, waar moeder en oma vaak nog in de keuken staat en pa eventueel met de kinderen de gasten serveert.

Wie een vakantie naar Mirtos wil boeken die zal vaak ook tevergeefs zoeken bij de grote reisorganisaties. Mirtos heeft vooral kleinschalige accommodaties die ieder hun eigen karakter nog hebben weten te bewaren. In plaats van een groot bedrag aan commissie af te dragen aan ‘de grote jongens’ laten deze hotels, appartementen en gastenkamers zich vooral rechtstreeks boeken. De vaste Mirtos-gangers weten de weg naar deze accommodaties dan ook altijd wel te vinden. Voor wie daarin wat minder ervaren is, zijn er een aantal echte Kreta- en Griekenlandspecialisten die Mirtos wel in hun aanbod hebben zitten.

Foto's van Mirtos