Weersverwachting Archangelos

vandaag
8° / 5°
morgen
11° / 5°
21 jan
14° / 6°
22 jan
14° / 9°
23 jan
13° / 8°

Archangelos

Waar ligt Archangelos?

Externe links

Tegenwoordig is er van de burcht niet veel meer over. Het zijn vooral de buitenmuren die er nog grotendeels staan. Het interieur van de burcht is in de loop der eeuwen verdwenen. Wat resteert is een binnenplaats waar het onkruid het gezicht tegenwoordig bepaalt. De ruïne is altijd geopend om te bezoeken. Vanuit het oude centrum van Archangelos wandel je in ongeveer een vijftien minuten naar boven. Geen zware exercitie, maar niet geschikt voor mensen die zonder hulpmiddelen zich niet kunnen verplaatsen.

Archangelos ligt niet direct aan zee. Dat komt omdat het dorp op een plateau ligt. Wil je naar het strand dan zul je zo’n twee tot drie kilometer moeten rijden naar het lager gelegen Stegna. Juist het feit dat Archangelos niet aan zee ligt, is de redding voor de authenticiteit van het dorp. Hierdoor behoort Archangelos niet tot de beste plekken om het toerisme te ontwikkelen. Het resultaat is een vrijwel onaangetaste plaats waar je vooral lokale mensen in de taverna’s en bars ziet, waar het oude historische centrum niet omgeturnd is tot een openluchtmuseum en waar je niet struikelt over de andere toeristen.

De naam Archangelos is een directe verwijzing naar de aartsengel Michaël. De kerk in de oude kern van Archangelos is ook vernoemt naar deze aartsengel. Opvallend detail aan de kerk is de prachtige witte klokkentoren.

Foto's van Archangelos