Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gennadi

Als je op zoek bent naar een authentiek dorp op Rhodos, dan is Gennadi een mooi voorbeeld van hoe het werkelijke leven op het elders soms zo drukke vakantie-eiland eruit ziet.

Het mooiste moment om Gennadi binnen te rijden is aan het begin van de ochtend. Als je zo iets na achten Gennadi bezoekt en het zonnetje nog niet op z’n felst is, dan zie je hoe het dagelijks leven in een dorpje op Rhodos op gang komt. De jeugd komt samen om naar school te gaan, de vrouwen beginnen aan hun schoonmaak en de mannen die niet hoeven te werken komen samen om de dag te beginnen met koffie. Je merkt dat je op dat moment de enige toerist bent die als een soort van voyeur alles gadeslaat. Later op de dag is de kans groot dat de verhouding toeristen en locals anders is. Je merkt dat dit invloed heeft op de sfeer in Gennadi.

Gennadi is een blauwdruk van een dorp op Rhodos. Je vindt er praktisch alle elementen terug die je ook in andere dorpen terugziet. Zo staan er in Gennadi de typische witte Griekse huisjes, waarvan een enkele voorzien is van blauwe stijlelementen en deuren. De St. John Theologoskerk is een fraai voorbeeld van hoe een gemiddelde kerk op Rhodos er uit ziet. Let vooral op de vrijstaande klokkentoren. Dit is iets wat vrij gebruikelijk is op Rhodos.

Bij Gennadi hoort ook een strand: Gennadi Beach. Dit strand heeft twee gezichten. Enerzijds is er een rustig strand waar je nog echt de ruimte hebt als je hier gaan zonnen en zwemmen. Daarnaast is er sinds enige tijd ook een andere kant: die van een hippe strandbestemming. De Sundance Beach bar trekt met hippe cocktails en op zondag feesten met DJ’s een heel ander publiek.

Hier ligt Gennadi

Weersverwachting Gennadi

vandaag
20° / 17°
morgen
18° / 16°
7 dec
19° / 16°
8 dec
17° / 15°
9 dec
16° / 14°
Meer weer van Gennadi op klimaatinfo.nl

Meer informatie