Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Istrios

Istrios is een dorp in het binnenland van Rhodos. Zodra je het bergplaatsje binnenrijdt word je op bijzondere wijze welkom geheten: op een muurtje staat ‘WELCOME TO ISTRIOS’ geschilderd.

Het dorp behoort absoluut tot de rustigere dorpen van Rhodos. Hiermee is dan ook meteen een van de grootste charmes van Istrios genoemd. Het boerendorp telt slechts enkele honderden inwoners, die hoofdzakelijk van de landbouw leven. Als je door Istrios wandelt ruik je de kruiden die in de bergen groeien, zie je de katten je begluren en hoor je vaak niets meer dan de geluiden die door de natuur voortgebracht worden. Van enige activiteit lijkt er soms weinig sprake. De enige uitzondering wordt gevormd door de plaatselijke taverna en op zondag het bezoek dat de dorpelingen aan de zeventiende eeuwse Saint Merkourios-kerk brengen.

Een opvallend detail is de manier waarop de stenen erfafscheidingen in het dorp versiert worden. Op veel plekken zie je op de lage stenen muurtjes die aan de straat grenzen muurschilderingen staan. Soms betreft het complete tekeningen, soms zijn het patronen, soms zijn het eenvoudige objecten die herhaald worden en in een enkel geval een tekst, zoals de welkomsttekst die je ziet zodra je Istrios binnenrijdt.

Als je in augustus op Rhodos bent dan kun je het festival bijwonen dat in Istrios aan Saint Merkourius gewijd wordt. De lokale bevolking komt dan na een speciale kerkdienst bijeen op het centrale dorpsplein. Daar wordt dan gefeest met (viool)muziek, traditionele dans en Griekse lekkernijen. Als bezoeker ben je van harte welkom om deel te nemen aan dit feest.

Hier ligt Istrios

Weersverwachting Istrios

vandaag
19° / 14°
morgen
18° / 14°
4 apr
17° / 14°
5 apr
16° / 13°
6 apr
16° / 15°
Meer weer van Istrios op klimaatinfo.nl

Meer informatie