Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ixia

Mensen die Rhodos kennen zullen zich misschien afvragen waarom Ixia als één van de mooiste dorpjes van Rhodos vermeld staat. Die mensen vragen we om eens objectief naar Ixia te kijken.

Het plaatsje, je mag het eigenlijk amper een dorp noemen, heeft iets wat maar weinig dorpen op Rhodos hebben: vanaf vrijwel iedere plek vanuit Ixia heb je een goed tot geweldig uitzicht op zee. En wat voor een uitzicht…. nergens op Rhodos lijkt de zee blauwer dan hier in Ixia of het ernaast gelegen Ialyssós. Zeker in de middag lijkt het wel alsof iedere kleur blauw in de zee vertegenwoordigd is: van fel helder lichtblauw via azuurblauw naar een diepe donkerblauwe tint ver in de horizon.

Vanaf het noorden gezien begint Ixia eerst met een lange rij kleine huisjes die langs de hoofdstraat van het dorp lopen. Dit straatbeeld zie je nergens anders op Rhodos. Aan de linkerkant heb je de kleine huisjes staan, aan de rechterkant zie je de prachtige Middellandse Zee en recht voor je zie je de hotels opdoemen.

De hotels in Ixia behoren tot de eerste hotels die op het eiland Rhodos verschenen. Samen met Trianda is in Ixia en Rhodos Stad het toerisme op het eiland ooit ontstaan. Ixia is van deze drie plaatsen veruit de kleinste en zal ook nog maar weinig uitbreiden. Daar is simpelweg de ruimte niet voor. Sommige hotels zijn inmiddels aan hun tweede leven begonnen, en zijn bijvoorbeeld getransformeerd tot een van de all inclusive hotels op Rhodos. Aan de zuidkant grenst Ixia al meteen aan Ialyssós en de ruimte tussen Rhodos Stad en Ixia biedt amper mogelijkheden tot uitbreiding.

De ligging aan de westkust biedt enkele voordelen voor Ixia. Het is een geweldige plek om te surfen of kitesurfen dankzij de vrijwel altijd aanwezige wind van zee. Daarnaast heb je een fabelachtig mooie zonsondergang als de weergoden voor goed zicht zorgen. De wind heeft een bijkomend voordeel: in de heetste maanden juli en augustus zorgt deze wind voor een aangename verkoeling.

Hier ligt Ixia

Weersverwachting Ixia

vandaag
33° / 28°
morgen
32° / 27°
18 jul
33° / 27°
19 jul
34° / 27°
20 jul
33° / 28°
Meer weer van Ixia op klimaatinfo.nl

Meer informatie