Weersverwachting Ixia

vandaag
8° / 7°
morgen
11° / 7°
21 jan
15° / 10°
22 jan
14° / 9°
23 jan
13° / 8°

Ixia

Waar ligt Ixia?

Externe links

Vanaf het noorden gezien begint Ixia eerst met een lange rij kleine huisjes die langs de hoofdstraat van het dorp lopen. Dit straatbeeld zie je nergens anders op Rhodos. Aan de linkerkant heb je de kleine huisjes staan, aan de rechterkant zie je de prachtige Middellandse Zee en recht voor je zie je de hotels opdoemen.

De hotels in Ixia behoren tot de eerste hotels die op het eiland Rhodos verschenen. Samen met Trianda is in Ixia en Rhodos Stad het toerisme op het eiland ooit ontstaan. Ixia is van deze drie plaatsen veruit de kleinste en zal ook nog maar weinig uitbreiden. Daar is simpelweg de ruimte niet voor. Aan de zuidkant grenst Ixia al meteen aan Ialyssós en de ruimte tussen Rhodos Stad en Ixia biedt amper mogelijkheden tot uitbreiding.

De ligging aan de westkust biedt enkele voordelen voor Ixia. Het is een geweldige plek om te surfen of kitesurfen dankzij de vrijwel altijd aanwezige wind van zee. Daarnaast heb je een fabelachtig mooie zonsondergang als de weergoden voor goed zicht zorgen. De wind heeft een bijkomend voordeel: in de heetste maanden juli en augustus zorgt deze wind voor een aangename verkoeling.

Foto's van Ixia