Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Platánia

Op de weg tussen Apóllona en de Zeven Bronnen passeer je het dorp Platánia. Het plaatsje is zo klein dat je er in een zucht doorheen rijdt. Toch is voor ons dit dorpje een van de mooie plaatsen op Rhodos.

Platánia is niet meer dan een aantal woningen langs een doorgaande weg. Als je door het dorp loopt zul je amper mensen zien lopen of zitten. Wel zie je steevast de dame van het winkeltje met traditionele producten vriendelijk lachen naar je. Ze heet je al welkom met haar vriendelijke blik. Je kunt hier lokale lekkernijen kopen zoals wijn, honing, kruiden en meer. Indien nodig kun je je spullen ‘vliegveilig’ laten verpakken.

Hoewel Platánia waarschijnlijk niet meer dan tweehonderd inwoners telt, heeft het wel een eigen kerk. De ligging van de kerk is fraai, met als de rest van het dorp. Je kijkt uit over een groene valei. Een goede plek om van dit uitzicht te genieten is bij Taverna Perama. Dit is de enige taverne van Platánia en biedt de authentieke Griekse keuken. Hier geen biefstuk of gyros op de menukaart, maar lokale gerechten die vooral op basis van lam, geit en konijn gemaakt worden. Zo hadden wij het geluk dat er tijdens ons bezoek net een verse lamsstifado gemaakt was. We hebben het heerlijke stoofvlees ons prima laten smaken met een goed glas Fix bier en het prachtige uitzicht erbij.

Hier ligt Platánia

Weersverwachting Platánia

vandaag
16° / 13°
morgen
18° / 12°
29 feb
19° / 14°
1 mrt
17° / 13°
2 mrt
19° / 12°
Meer weer van Platánia op klimaatinfo.nl

Meer informatie