Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Siána

Het bergdorp Siána profiteert van haar gunstige ligging op de verschillende toeristische routes over het eiland Rhodos. Het dorp leeft daardoor van landbouw én van het toerisme.

Wie ’s morgens vroeg in Siána aankomt, die zal zich afvragen waarom hier redelijk veel taverna’s en winkels zitten waar men lokale producten verkoopt. Het dorp is immers een een klein plaatsje waar amper toeristen verblijven. Het antwoord schuilt hem in de ligging. Siána ligt aan de ‘drukkere’ route over het westen van het eiland. Hierdoor passeren per dag toch redelijk wat toeristen het dorp, die al snel geneigd zijn om even een stop te maken. Het hart van het dorp waar de prachtige Ágios Pandelímonoskerk zich omringd weet door horeca en winkels nodigt vanzelf uit om hier een stop te maken. De toeristen die dat doen zullen al snel verleid worden hier iets te kopen.

Siána ligt immers midden in het gebied waar allerlei heerlijke lokale producten zoals wijn, honing, yoghurt en Souma gemaakt worden. De uitnodiging om gratis te proeven leidt uiteindelijk al snel in het kopen van één of meerdere heerlijke streekproducten.

Wie Siána vergelijkt met andere dorpen op Rhodos die zal beamen dat het nog geen tweehonderd inwoners tellende plaatsje wat betreft schoonheid zeker ruim boven het gemiddelde op Rhodos uitsteekt. Dat komt onder andere door de prachtige Ágios Pandelímonoskerk, die overigens gratis te bezoeken is. De prachtige ligging aan de voet van de 825 meter hoge berg Akramitis doet de rest.

Als je Siána wilt bezoeken en de bussen vol toeristen wilt ontwijken dan kun je het beste vroeg in de ochtend (voor negenen) of juist wat later in de middag (na drieën) Siána bezoeken. Op dat soort momenten is het dorp absoluut op haar mooist.

Hier ligt Siána

Weersverwachting Siána

vandaag
22° / 16°
morgen
24° / 17°
14 apr
25° / 18°
15 apr
28° / 16°
16 apr
25° / 15°
Meer weer van Siána op klimaatinfo.nl

Meer informatie