Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Zakynthos

Mooiste dorpjes van Zakynthos

Het eiland Zakynthos behoort tot de best bezochte eilanden van Griekenland. Vooral onder Nederlanders is het een populaire vakantiebestemming. Dat komt vooral vanwege het beroemde Shipwreck Beach dat een enorme aantrekkingskracht heeft op toeristen. Een andere ‘bezienswaardigheid’ is de onechte karetschildpad. Dit mooie zeedier komt al duizenden jaren lang nesten maken op de stranden die aan de Laganasbaai liggen. Vakantiegangers hopen een glimp op te vangen van deze schildpadden waarvan volwassen exemplaren meer dan een meter lang kunnen worden.

Op het gebied van dorpen is het op Zakynthos helaas een klein beetje behelpen. Dat komt vooral door de grote aardbeving die de Ionische eilanden, waar Zakynthos toe behoort, zwaar trof. Veel dorpen moesten grotendeels herbouwd worden. Dat geschiedde zelden in de oorspronkelijke stijl. Van de dorpen op Zakynthos die je wel enigszins authentiek mag noemen, zijn er veel ten prooi gevallen aan het toerisme. Dorpen aan de kust zijn uitgegroeid tot badplaatsen en dorpen in het binnenland richten zich met kraampjes, winkels en horeca vooral op de toeristen die passeren. Daar is niets mis mee, maar je moet toch enigszins authenticiteit behouden hebben voor een plekje op deze site. Daarom zijn wij uiteindelijk maar op twee dorpen uitgekomen die hun plekje verdiend hebben. Wel moeten we aangeven dat naast bergdorp Gyri ook Loucha en Agia Marina hier hadden kunnen staan. We hebben tussen deze drie vlak bij elkaar gelegen dorpen onze keuze op Gyri laten vallen.

Een aanrader voor wie de authentieke kant van Zakynthos wil beleven is een Zakynthos-vakantie bij Eliza was here. Deze reisorganisatie vermijdt de massa en biedt kleinschalige accommodaties aan op leuke plekken op het eiland.

Gyri

Zakynthos

Gyri is een vrij hoog in de bergen gelegen dorpje waar je oog in oog komt te staan met het echte Zakynthos. Hier lijkt de tijd jarenlang stilgestaan te hebben. Wat een plaatje!

Keri

Zakynthos

Gelegen in een heuvelachtig landschap vol olijfbomen ligt Keri; een Grieks dorp zoals toeristen het graag zien: een gezellig maar klein dorpsplein, oude huizen en mooie panorama’s.