Weersverwachting Keri

vandaag
25° / 17°
morgen
26° / 17°
10 mei
25° / 19°
11 mei
24° / 15°
12 mei
21° / 16°

Keri

Waar ligt Keri?

Externe links

Wat zijn slim hebben gedaan in Keri is om gebruik te maken van wat de natuur het dorp gegeven heeft: hoogteverschillen en daardoor uitzicht. Op twee perfecte plaatsen vind je restaurants die gebruik maken van dit uitzicht. Deze plekken behoren tot de betere spots om van de zonsondergang te genieten. En hoe doe je dat beter dan onder het genot van een Griekse maaltijd en een bijpassend drankje? Als je Keri doorrijdt dan heb je nog een ander goed uitzichtpunt: de vuurtoren van Keri. Dit is tegenwoordig een restaurant met een waanzinnig uitzicht over de zee. Je kunt alleen maar van dit uitzicht genieten als het restaurant open is. Anders zijn de hekken gesloten. Normaliter kun je hier de grootste Griekse vlag ter wereld aanschouwen. Op het moment dat wij er waren was de vlag kapot en kon je alleen maar een enorme vlaggenmast zien staan.

Op het centrale dorpsplein vind je een paar gezellige terrasjes. Ook deze voldoen helemaal aan de wensen van de toeristen. Natuurlijk is het hierdoor misschien iets minder authentiek dan het lijkt, maar wie kan dat wat schelen? Voor de vakantiefoto’s is dit een perfect decor om te laten zien dat je buiten zon, zee en strand ook het echte Griekenland ontdekt hebt.

In het lagere deel van Keri staat de Virgin Keriotissa kerk. Vanaf het hoger gelegen stuk van het dorp kun je deze geelkleurige Grieks orthodoxe kerk goed zien staan. Hij steekt dan mooi af tussen de olijfbomen die er omheen staan.

Foto's van Keri