Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Keri

Gelegen in een heuvelachtig landschap vol olijfbomen ligt Keri; een Grieks dorp zoals toeristen het graag zien: een gezellig maar klein dorpsplein, oude huizen en mooie panorama’s.

Als je verblijft in een van de drukkere toeristenplaatsen op Zakynthos dan is het enige wat echt ontbreekt een authentiek Grieks dorp. Gelukkig kun je vanuit Laganas of Kalamaki naar Keri rijden. Dit dorpje voldoet precies aan het beeld dat vakantiegangers hebben bij een typisch Grieks dorp. Alleen al de route en toe is de moeite waard. Je rijdt via bochtige en soms iets wat steile weggetjes naar de zuidwestelijke punt van het eiland. Vooral als je wat vroeger op de dag rijdt en het zonlicht de olijfbomen fraai belicht is dit een geweldig stukje om doorheen te rijden. Als je van het oostelijke richting Keri binnenrijdt kom je eerst een heel klein kapelletje. Vervolgens rijtje via de hoofdweg het dorp binnen.

Wat zijn slim hebben gedaan in Keri is om gebruik te maken van wat de natuur het bergdorp gegeven heeft: hoogteverschillen en daardoor uitzicht. Op twee perfecte plaatsen vind je restaurants die gebruikmaken van dit uitzicht. Deze plekken behoren tot de betere spots om van de zonsondergang te genieten. En hoe doe je dat beter dan onder het genot van een Griekse maaltijd en een bijpassend drankje? Als je Keri doorrijdt dan heb je nog een ander goed uitzichtpunt: de vuurtoren van Keri. Dit is tegenwoordig een restaurant met een waanzinnig uitzicht over de zee. Je kunt alleen maar van dit uitzicht genieten als het restaurant open is. Anders zijn de hekken gesloten. Normaliter kun je hier de grootste Griekse vlag ter wereld aanschouwen. Op het moment dat wij er waren was de vlag kapot en kon je alleen maar een enorme vlaggenmast zien staan.

Op het centrale dorpsplein vind je een paar gezellige terrasjes. Ook deze voldoen helemaal aan de wensen van de toeristen. Natuurlijk is het hierdoor misschien iets minder authentiek dan het lijkt, maar wie kan dat wat schelen? Voor de vakantiefoto’s is dit een perfect decor om te laten zien dat je buiten zon, zee en strand ook het echte Griekenland ontdekt hebt.

In het lagere deel van Keri staat de Virgin Keriotissa kerk. Vanaf het hoger gelegen stuk van het dorp kun je deze geelkleurige Grieks-orthodoxe kerk goed zien staan. Hij steekt dan mooi af tussen de olijfbomen die er omheen staan.

Hier ligt Keri

Weersverwachting Keri

vandaag
25° / 19°
morgen
25° / 19°
5 okt
25° / 19°
6 okt
25° / 19°
7 okt
26° / 21°
Meer weer van Keri op klimaatinfo.nl

Meer informatie