Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Hortobágy

Hortobágy is een klein dorpje in het centraal-oostelijke deel van Hongarije in het comitaat Hajdú-Bihar. Het dorp ligt middenin het Nationaal park Hortobágy dat terug is te vinden op de Werelderfgoedlijst van de Unesco.

Door de centrale ligging van het dorp in het Nationaal park Hortobágy is Hortobágy uitgegroeid tot een belangrijke toeristische bezienswaardigheid. In het centrum van het dorp zijn er dan ook tal van winkeltjes en kraampjes te vinden waar zelfgemaakte rieten manden, zwepen, schapenvellen en andere typische producten van deze regio verkocht worden. In het kleine centrum van Hortobágy zijn verder nog enkele leuke restaurants en musea te vinden. De musea van Hortobágy vertellen het verhaal van de Poesta, zijn inwoners en de daarbij behorende tradities.

Zo gauw je echter een straat verwijderd bent van het centrum baad je gelijk in een oase van rust. Je krijgt er een kijkje in wat het echte leven op de poesta vandaag de dag inhoudt. De huizen zijn er simpele maar wel allemaal voorzien van grote tuinen en bijgebouwen. Opvallend is hoeveel werk er van de hekken rondom de tuinen is gemaakt.

Het mooiste en bekendste bouwwerk van het dorp is de “Brug met de negen Gaten”. Deze 92 meter lange brug over de Hortobágy is volgens eigen zeggen de grootste stenen brug van Hongarije. Deze brug staat in de zomermaanden centraal tijdens de brugmarkten die er gehouden worden. Deze markten zijn beroemd om de ruiterfeesten die er gehouden worden.

Net buiten het dorp is het dierenpark Pusztai Állatpark te vinden. Dit schitterend ruim opgezette park heeft als voornaamste doel om bepaalde traditionele Hongaarse diersoorten te behouden op het land. Dit doen ze doormiddel van verschillende internationale fokprogramma. Naast deze grote kuddes op de graslanden van de Poesta worden er in het park ook verschillende diersoorten gehouden die oorspronkelijk in Hongarije leefden. Denk hierbij aan wilde katten, wolven, pelikanen en vossen.

 

Hier ligt Hortobágy

Weersverwachting Hortobágy

vandaag
32° / 21°
morgen
31° / 19°
21 jul
27° / 20°
22 jul
32° / 19°
23 jul
27° / 21°
Meer weer van Hortobágy op klimaatinfo.nl

Meer informatie