Weersverwachting Hortobágy

vandaag
18° / 12°
morgen
15° / 11°
1 okt
15° / 11°
2 okt
17° / 13°
3 okt
25° / 13°

Hortobágy

Waar ligt Hortobágy?

Externe links

Zo gauw je echter een straat verwijderd bent van het centrum baad je gelijk in een oase van rust. Je krijgt er een kijkje in wat het echte leven op de poesta vandaag de dag inhoudt. De huizen zijn er simpele maar wel allemaal voorzien van grote tuinen en bijgebouwen. Opvallend is hoeveel werk er van de hekken rondom de tuinen is gemaakt.

Het mooiste en bekendste bouwwerk van het dorp is de “Brug met de negen Gaten”. Deze 92 meter lange brug over de Hortobágy is volgens eigen zeggen de grootste stenen brug van Hongarije. Deze brug staat in de zomermaanden centraal tijdens de brugmarkten die er gehouden worden. Deze markten zijn beroemd om de ruiterfeesten die er gehouden worden.

Net buiten het dorp is het dierenpark Pusztai Állatpark te vinden. Dit schitterend ruim opgezette park heeft als voornaamste doel om bepaalde traditionele Hongaarse diersoorten te behouden op het land. Dit doen ze doormiddel van verschillende internationale fokprogramma. Naast deze grote kuddes op de graslanden van de Poesta worden er in het park ook verschillende diersoorten gehouden die oorspronkelijk in Hongarije leefden. Denk hierbij aan wilde katten, wolven, pelikanen en vossen.

 

Foto's van Hortobágy