Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Obanya

Obanya is een klein dorp in het het zuidwesten van Hongarije in het district Pécsváradi. Het dorp is geliefd bij wandelaars die het dorp jaarlijks in grote getale bezoeken. Het is met name een geliefde bestemming voor schoolklassen.

In het dorpje Obánya wonen ongeveer 150 mensen, de meeste in prachtig gekleurde huizen langs de kant van de weg. Veel van de huizen zijn gebouwd op een traditionele manier en hebben aan een zijde een overdekte patio. Obanya bestaat uit niet veel meer dan honderd gekleurde huizen een kerk, een bar/restaurant en een klein winkeltje. Een aantal van de oudere huizen hebben wijnkelders die in de berg zijn gebouwd. De belangrijkste bezienswaardigheid is de wandelroute die vanaf Obanya naar Kisujbanya loopt.

Deze wandelroute is heen en weer ongeveer zeven kilometer lang waarbij je de nodige hoogtemeters maakt onderweg. Tijdens de wandeling langs de oude beek omhoog, onderweg moet je een aantal keren de beek oversteken. Soms via een bruggetje maar meestal gewoon over de stenen in de beek. Het verval van de beek is op sommige plaatsen zo groot dat er kleine watervalletjes te zien zijn. Verder staan er enkele verlaten huizen langs de route, volgens de informatie borden zouden deze gebruikt zijn als glasblazershutten. Hiervan ie echter niets meer terug te zien. De wandeling eindigd in Kisujbanya, waar je als je geluk hebt even op het terras kunt zitten

Het dorp Obanya ligt aan de rand van het Mecsekgebergte, een vijfenveertig kilometer lange bergrug ten noorden van Pecs. De hoogte punt van de bergrug is de Zengõ met 692 meter. Het Mecsekgebergte ligt midden in een laagland gebied wat ervoor zorgt dat het ondanks zijn geringe hoogte voor een prachtig uitzicht zorgt. Vanuit alle delen van Hongarije komen jaarlijks toeristen om één van de vele wandelingen in dit gebied te maken. Op sommige plaatsen zijn op de hoger gelegen delen nog restanten van oude burchten te zien. Het gebied rondom Obanya is met name bij wandelaars erg populair.

Hier ligt Obanya

Weersverwachting Obanya

vandaag
27° / 18°
morgen
29° / 18°
23 sep
22° / 14°
24 sep
14° / 12°
25 sep
21° / 13°
Meer weer van Obanya op klimaatinfo.nl

Meer informatie