Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Sümeg

Het dorpje Sümeg is te vinden ten noordwesten van het Balatonmeer in het Bakonygebergte. Het dorp is met name bekend om de burcht van Sümeg die hoogste punt al vanaf ver te zien is.

Het dorpje Sümeg is al bewoond sinds de Romeinse tijd, maar sinds de komst van het kasteel van Sümeg in de dertiende eeuw werd het een plaats met aanzien. Tijdens de oorlogen die met de Ottomanen werden gevormd speelde het kasteel meerdere malen een belangrijke strategische rol. Na deze periode verloor het kasteel zijn militaire betekenis en trad het verval in. In de tweede helft van de vorige eeuw werd een deel van de bastions, de vervallen muren en torens gerestaureerd. Een behoorlijke klus dat nog steeds niet volledig is afgerond.

Tijdens de zomermaanden zijn er in het kasteel verschillende voorstellingen te zien die je meer vertellen over het leven in en om het kasteel tijdens de middelleeuwen. Kinderen kunnen er paardrijden, pijl en boog schieten, een echte harem bezoeken of verkleed als prins of prinses een wandeling door het kasteel maken. In de verschillende kamers krijg je uitleg over de verschillende ruimte en geschiedenis van het kasteel. Jammer genoeg is het merendeel van deze informatie in het Hongaars en is er slechts summiere informatie in het Engels of Duits te vinden.

Vergeet na je bezoek aan het kasteel niet om even het dorp binnen te lopen. Vanaf het kasteel loop je eerste langs de Franciscanerkerk van Sümeg. Deze is gebouwd in de late rococo-stijl en is prachtig versierd met fresco’s. Naast de parochiekerk staat de voormalige bisschoppelijke paleis van Sümeg. Dit is het mooiste gebouw van het dorp en zou geopend worden voor het publiek, jammer genoeg was er een renovatie aan de gang waardoor wij het paleis niet konden bezichtigen. Naast het bisschoppelijk paleis is een wijnhandel te vinden waar je uitstekende lokale wijnen kunt proeven. De lekkerste wordt gemaakt van druiven die op de kalstenen heuvel van het kasteel groeien. Andere noemenswaardige gebouwen zijn de parochiekerk en het museum van Sümeg.

Hier ligt Sümeg

Weersverwachting Sümeg

vandaag
15° / 5°
morgen
11° / 3°
28 mrt
6° / 1°
29 mrt
10° / -1°
30 mrt
15° / 6°
Meer weer van Sümeg op klimaatinfo.nl

Meer informatie