Weersverwachting Tihany

vandaag
3° / -2°
morgen
3° / -2°
21 jan
1° / -2°
22 jan
0° / -4°
23 jan
0° / -5°

Tihany

Waar ligt Tihany?

Externe links

Naast de kerk heb je een schitterend uitzicht over het Balatonmeer. Vanaf de kerk kun je via de Pisky-promenade  naar de oude en nieuwe haven van Tihany lopen. Onderweg kom je het etnografisch Openluchtmuseum tegen. In dit museum kom je meer te weten over het leven in en om Tihany enkele eeuwen geleden.

Het Tihany schiereiland is met name bekend en geliefd bij wandelaars. Op het schiereiland startten verschillende wandelingen, deze zijn duidelijk aangegeven met verschillende kleuren. De blauwe route wordt gezien als de mooiste. Je komt onderweg een binnenmeer en een lavakegel tegen.

Het centrum van Tihany bestaat vandaag de dag vooral uit winkeltjes, restaurants en bars. De toeristische informatie is gevestigd in een prachtige historische hoeve, je kunt hier de nodige informatie krijgen over de verschillende bezienswaardigheden van het dorp. Zo leer je er bijvoorbeeld dat bijna alle huizen in het dorp zijn gebouwd met tufsteen en dat als cement een mengsel van leem n slib is gebruikt. Tihany is een van de populairste dorpen aan het Balatonmeer. Dit zorgt ervoor dat het dorp in de zomermaanden overlopen wordt door toeristen. Tijdens ons bezoek kwamen we er zelfs een toeristentreintje tegen. Als je een rustig dorpje wil bezoeken, dan is Tihany zeker niet de beste optie, toch is het een bezoek meer dan waard.

Foto's van Tihany