Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Comomeer

Mooiste dorpjes van Comomeer

Het Comomeer is gelegen in het noorden van Italië in de provincie Lombardije. Het meer is een geliefde vakantiebestemming onder Nederlandse toeristen. Niet verwonderlijk; de streek werd al in de Romeinse tijd bewoond en ontwikkelde zich steeds verder. Vanaf de 19e eeuw kwam er ook het toerisme op gang. Overal aan het meer vind je kleine dorpjes en stadjes op de steile wanden van de heuvels die het Comomeer omringen. Het Comomeer is 425 meter diep en daarmee het diepste meer van de noordelijke Italiaanse meren. Toeristen komen hier graag om te varen op het meer en allerlei watersporten te beoefenen. Ook de heuvels om het meer zijn geliefd. Hier liggen prachtige wandelroutes. Hoofdstad van de regio is de stad Como. De binnenstad met zijn kleine straatjes en grote kathedraal is een belangrijke trekpleister.

Het weer aan het Comomeer is wat minder stabiel door de noordelijk ligging, waarbij de bergen veel invloed uitoefenen op het dagelijkse weer. De grootste kans op goed weer rond het meer heb je in het zomerseizoen. Niet voor niets dat de appartementen, vakantiehuizen en hotels aan het Comomeer dan een hoge bezettingsgraad hebben.

Vakantie aan het Comomeer

Bellagio

Lombardije

Bellagio is een prachtig populair dorpje op de oevers van het Comomeer. Het dorpje is populair bij de toeristen omdat het een van de aankomstplaatsen is van de veerdienst die vanaf Menaggio vertrekt. Ieder half uur kun je met de boot het dorp bezoeken.

Domaso

Lombardije

Domaso is een klein dorpje in het noordelijke deel van het Comomeer in de regio Lombardije. Het is voor veel toeristen een geliefde bestemming. Dit hoofdzakelijk door de vele campings die er in de buurt van het dorp te vinden zijn.

Menaggio

Lombardije

Menaggio ligt in de Italiaanse regio Lombardije aan het prachtige Comomeer. Het dorpje Menaggio ligt op de plaats waar de rivier de Sanagra uitkomt. Het is ook een plaats waar je de veerboot voor over het meer kunt nemen met de auto.

Santa Maria Rezzonico

Lombardije

Gelegen op de oever van het Comomeer aan de voet van de berg Bregagno ligt het pittoreske dorpje Santa Maria Rezzonico. Dit voormalige vissersdorp wordt al vele eeuwen bewoond. Belangrijkste blikvanger is het kasteel.

Tremezzo

Lombardije

Tremezzo is een klein dorpje aan het Comomeer in de provincie Como in de regio Lombardije. Het is een klein dorp waar ongeveer 1.400 mensen wonen. Het stadje is lang een eigen gemeente geweest maar ligt sinds 2014 in de gemeente Tremezinna.

Varenna

Lombardije

Varenna is zonder twijfel één van de mooiste dorpjes aan het Comomeer in de regio Lombardije bij de monding van de rivier de Esino. Het dorpje ligt op de oostelijke oever van het meer en is vrij gemakkelijk te bereiken via een veerpont.