Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Malcésine

Een typisch voorbeeld van een fraai dorp dat helaas daardoor erg veel bezocht wordt, waardoor je de innerlijke schoonheid niet altijd meer ziet. Dat is Malcésine. Vooral op zondag kan het erg druk zijn in het dorp.

Malcésine ligt aan de oostoever van het Gardameer. Beter gezegd: Malcésine is een dorp dat prachtig gelegen is tussen het Gardameer en de bergketen Monte Baldo. Een vrij groot deel van het jaar is de Monte Baldo voorzien van witte bergtoppen, wat het plaatje nog meer betoverend maakt. Een deel van de drukte in het dorp is toe te dichten aan de aanwezigheid van de Monte Baldo. Vanuit Malcésine vertrekt immers de kabelbaan die je uiteindelijk tot een hoogte van maar liefst 1760 meter boven zeeniveau brengt. Als je wilt kun je ook al op ongeveer één derde uitstappen. Daar is een tussenstation waar je over dient te stappen. Per kabelbaankar kunnen maximaal 80 personen tegelijkertijd vervoerd worden. Dat zorgt ervoor dat de wachttijd op de drukke momenten op kan lopen tot meer dan een uur.

Malcésine is meer dan een kabelbaan en een berggebied alleen. Het dorp zelf is al charmant op zich. Het centrum bestaat vooral uit kronkelige autovrije straatjes, waarbij het straatwerk bestaat uit ingelegde keien. In de straatjes zie je vooral winkels, restaurants en bars. Op drukke dagen zie je vooral veel andere toeristen. Op zonnige zondagen is het soms zeer druk in Malcésine. Over het algemeen moet het parkeren zelfs dan geen problemen opleveren. Je moet er wel rekening mee houden dat je soms je auto op een andere parkeerplaats moet wegzetten dan dat eigenlijk je voorkeur heeft.

Bezienswaardigheden in Malcésine zijn o.a. het iets hoger gelegen kasteel Castello Scaligero waarin twee musea gevestigd zijn, de kerk Santo Stefano en het Palazzo dei Capitani del Lago. Wie wil die kan met de veerboot de overstap maken naar het aan de overkant gelegen Limone sul Garda. Er vaart ook een paar keer per dag een veerboot waarop personenauto’s meekunnen.

Hier ligt Malcésine

Weersverwachting Malcésine

vandaag
7° / 2°
morgen
9° / 4°
25 apr
8° / 3°
26 apr
10° / 5°
27 apr
11° / 7°
Meer weer van Malcésine op klimaatinfo.nl

Meer informatie