Weersverwachting Peschiera del Garda

vandaag
6° / 4°
morgen
10° / 2°
7 dec
8° / 2°
8 dec
6° / 2°
9 dec
4° / 2°

Peschiera del Garda

Waar ligt Peschiera del Garda?

Externe links

De ommuring van Peschiera stamt uit de Middeleeuwen. Het fort heeft eeuwenlang een belangrijke militaire rol vervuld in Noord-Italië. Tegenwoordig hebben de muren alleen nog maar een historische rol. Wie op de juiste plekken op de ommuring gaat staan die heeft een mooi uitzicht over een deel van het centrum. Een fraai voorbeeld hiervan is het noordoostelijke stukje van de vesting. Je hebt van hieraf een geweldig uitzicht over het kanaal met de vele terrasjes aan de zuidkant. Het mooiste plein van Peschiera ligt ook aan de oostkant van de vesting. Het betreft Piazza Ferdinando di Savoia. Het plein op zich is niet bijzonder, de westelijke zijde van het plein is wel fraai. Hier staat de kerk van San Martino die in zijn huidige vorm sinds 1822 in Peschiera del Garda staat. De meest recente restauratie was in 2009 gereed.

Ons favoriete stukje in Peschiera is Viale Cordigero. Dit is het de autovrije weg die langs het kanaal loopt, waar een groot aantal terrasjes staan. Het is één van de leukere plekken bij het Gardameer om te zitten eten.

Onder Nederlanders en Belgen is Peschiera del Garda vooral bekend vanwege de grote camping die zich hier bevindt. Camping Bella Italia is één van de grootste campings aan het Gardameer. Het is eigenlijk een compleet vakantiedorp met alles er op en er aan. Behalve ruime staanplaatsen biedt Bella Italia ook stacaravans, bungalows en tenten te huur aan. Bella Italia ligt ongeveer anderhalve kilometer ten westen van het centrum, direct aan het Gardameer.

Foto's van Peschiera del Garda