Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Peschiera del Garda

Peschiera del Garda is een dorp gelegen in de regio Veneto. De vestingplaats met goed geconserveerd historisch centrum behoort tot de populairste plaatsen aan het Gardameer.

Op het moment dat je Peschiera vanuit het noordoosten binnen komt rijden vraag je je af of het wel een dorp is. Ook vraag je je af of het überhaupt een mooie plek is. Langs de drukke weg passeer je eerst een aantal grote winkels, borden die verwijzen naar McDonalds en naar een erotische winkel. Niet direct het beeld dat je van een schilderachtig dorpje hebt. Dit verandert echter spontaan zodra je het water passeert en de oude vestingmuren ineens op ziet doemen. Door de oude stadspoort rijdt je naar de zuidkant van het centrum van Peschiera. Op dat moment wil je maar één ding: je auto parkeren en Peschiera verkennen.

De ommuring van Peschiera stamt uit de Middeleeuwen. Het fort heeft eeuwenlang een belangrijke militaire rol vervuld in Noord-Italië. Tegenwoordig hebben de muren alleen nog maar een historische rol. Wie op de juiste plekken op de ommuring gaat staan die heeft een mooi uitzicht over een deel van het centrum. Een fraai voorbeeld hiervan is het noordoostelijke stukje van de vesting. Je hebt van hieraf een geweldig uitzicht over het kanaal met de vele terrasjes aan de zuidkant. Het mooiste plein van Peschiera ligt ook aan de oostkant van de vesting. Het betreft Piazza Ferdinando di Savoia. Het plein op zich is niet bijzonder, de westelijke zijde van het plein is wel fraai. Hier staat de kerk van San Martino die in zijn huidige vorm sinds 1822 in Peschiera del Garda staat. De meest recente restauratie was in 2009 gereed.

Ons favoriete stukje in Peschiera is Viale Cordigero. Dit is het de autovrije weg die langs het kanaal loopt, waar een groot aantal terrasjes staan. Het is één van de leukere plekken bij het Gardameer om te zitten eten.

Onder Nederlanders en Belgen is Peschiera del Garda vooral bekend vanwege de grote camping die zich hier bevindt. Camping Bella Italia is één van de grootste campings aan het Gardameer. Het is eigenlijk een compleet vakantiedorp met alles er op en er aan. Behalve ruime staanplaatsen biedt Bella Italia ook stacaravans, bungalows en tenten te huur aan. Bella Italia ligt ongeveer anderhalve kilometer ten westen van het centrum, direct aan het Gardameer.

Hier ligt Peschiera del Garda

Weersverwachting Peschiera del Garda

vandaag
22° / 13°
morgen
23° / 16°
20 mei
22° / 17°
21 mei
20° / 16°
22 mei
19° / 15°
Meer weer van Peschiera del Garda op klimaatinfo.nl

Meer informatie