Weersverwachting Riva del Garda

vandaag
4° / 1°
morgen
5° / 1°
7 dec
4° / -1°
8 dec
0° / -8°
9 dec
-1° / -8°

Riva del Garda

Waar ligt Riva del Garda?

Externe links

Riva del Garda heeft niet alleen een klimaat dat wat minder mediterraan te noemen is. Ook uiterlijk heeft het dorp wel iets weg van een Zwitsers dorp. De winkelstraten, de huizen en de hotels hebben wel iets weg van hoe je het in Zuid-Zwitserland aantreft. Het publiek dat Riva del Garda bezoekt is ook wat meer Duits en Zwitsers. Riva is overigens ook erg in trek bij sportievelingen. Zo is Riva del Garda een populaire tussenstop voor fietsers. In de omgeving zijn veel wielrenners en mountainbikers actief. Sommigen stopen hier alleen om van de heerlijke ijsjes te genieten, een deel overnacht ook in Riva del Garda.

Riva del Garda heeft een paar bezienswaardigheden die het vermelden waard zijn. Zo ligt aan het water een burcht die alleen maar via een brug te benaderen is: de Rocca. Vroeger een belangrijke vesting, tegenwoordig doet het dienst als stadsmuseum. Je kunt archeologische vondsten uit de omgeving bekijken, oude schilderwerken waarop Riva del Garda en andere plaatsen aan het Gardameer staan en nog meer objecten die direct of indirect met Riva del Garda te maken hebben.

Ook fraai zijn de driestadspoorten die nog intact zijn, de barokke kerk Chiessa dell’ Inviolata en de 34 meter hoge toren Torre Apponale, die zeer bepalend is voorde sfeer in het oude centrum van Riva del Garda. Het centrum is overigens grotendeels autovrij. Wel wordt je soms gestoord van/door (kies zelf maar) het toeristentreintje dat door het centrum rijdt. Binnen het voetgangersgebied zie je een mooie mix van horeca en winkels. Gelukkig niet alleen toeristenwinkels, maar ook een aantal winkels die van Riva del Garda een leuke plek maken om een paar uurtjes te shoppen.

Foto's van Riva del Garda