Weersverwachting Salò

vandaag
5° / 1°
morgen
7° / 0°
7 dec
6° / -1°
8 dec
5° / -1°
9 dec
2° / -1°

Salò

Waar ligt Salò?

Externe links

De tijd van Mussolini ligt gelukkig ver achter ons. Wat overgebleven is, is visueel één van de mooiste dorpen, zo niet hét mooiste dorp aan het Gardameer. Dat heeft Salò vooral te danken aan de aanwezigheid van de ruim twee kilometer lange autovrije wandelpromenade langs het water. Deze ongelijk gevormde wandelpromenade is de plek waar men komt om te flaneren, om te eten en te drinken. Of je nou overdag of ’s avonds hier naartoe gaat, de promenade van Salò is altijd betoverend mooi. Hier geen grote neon-reclames of enorme uitstallingen van koopwaar. Nee, de sfeer langs de promenade is vrij ingetogen. In het water dobberen wat bootjes. Aan de westelijke kant van de boulevard is een jachthaven gesitueerd.

Parallel aan de Lungolago G. Zanardelli, zoals de promenade officieel heet, ligt deVia San Carlo. Dit is een vrij nauwe en tevens autovrije winkelstraat. Correctie: dit is dé winkelstraat van Salò. Houd er rekening mee dat de winkels tussen 13 en 15:30 uur merendeels gesloten zijn vanwege de middagrust. Eigenlijk is het daardoor wel het mooiste moment van de dag om de straat zelf te bewonderen. Je bent dan meer geneigd om ook naar de vele gekleurde gevels te kijken in plaats naar de etalages met koopwaar.

In Salò staat de grootste en tevens belangrijkste kerk van het Gardameer. De Duomo Santa Maria Annunziata is gebouwd in de vijftiende eeuw. De kerk is in de laatgotische stijl gebouwd en bevat enkele fraaie fresco’s. De kerk is gratis te bezoeken. Aan het begin van de middag is hij gesloten. Fotograferen is niet toegestaan in de kerk.

Foto's van Salò