Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Tórbole

Tórbole is een schilderachtig dorpje gelegen in het noorden van het Gardameer. Samen met het daar boven gelegen dorp Nago vormt het de gemeente Nago-Tórbole.

Tórbole zal vooral bekend in de oren klinken bij de meer sportieve vakantiegangers. Het toerisme in en rondom het dorp draait voor een redelijk groot gedeelte op sporters en sportieve toeristen. Zo wordt dit deel van het Gardameer graag gebruikt door windsurfers en zeilers om hier hun sport te beoefenen. Een deel van de stranden van Tórbole is vooral bedoeld om windsurfers te faciliteren. De rest van de kiezelstranden wordt dankbaar gebruikt door zwemmers, zonaanbidders en families met kinderen.

De winkels en horeca in Tórbole lijken ook grotendeels gericht te zijn op sporters. Zo zijn er winkels die alleen maar sportkleding en sportuitrusting verkopen. Ook zijn er opvallend veel plekken waar je eventjes een snelle hap kunt kopen. Wie immers flink aan het fietsen is die heeft vaak minder zin om ergens tussendoor uitgebreid te gaan zitten tafelen.

De omgeving van Tórbole is geliefd onder wielrenners, mountainbikers, wandelaars, windsurfers en ook klimmers. Deze laatste groep kan in de directe omgeving kiezen uit maar liefst zeventien klimroutes die in verschillende moeilijkheidscategorieën vallen.

Voor de toerist die vooral komt om van rust en gezelligheid te genieten biedt Tórbole het eerder genoemde kiezelstrand, een wandelpromenade langs het water en een klein schilderachtig haventje met een allerschattigst geel douanehuisje dat overigens niet meer als dusdanig in gebruik is. Een mooi plekje om van een espresso of een ander drankje te genieten is de bar/restaurant die tussen de twee stranden van Tórbole in ligt.

Hier ligt Tórbole

Weersverwachting Tórbole

vandaag
19° / 14°
morgen
19° / 14°
16 jun
22° / 14°
17 jun
22° / 16°
18 jun
24° / 15°
Meer weer van Tórbole op klimaatinfo.nl

Meer informatie