Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Corvara

Corvara is een klein dorpje in de gemeente Beverino in de provincie La Spezia in de regio Ligurië. In het dorp wonen slechts een handjevol mensen maar er zijn wel meerdere vakantiehuizen te vinden.

Corvara is dan misschien niet een groot dorp maar het is wel al een oud dorp. Al in de elfde eeuw na Christus wordt het dorp genoemd in een document van Keizer Hendrik VI. Eén van de oudste nog intact zijnde gebouwen van het dorpje is de uit de dertiende eeuw stammende Kerk van San Michele Arcangelo. Het kasteel wat vroeger net buiten de stad stond is ouder maar daar is tegenwoordig alleen nog maar een ruïne van bewaard gebleven. Het aquaduct wat bij het kasteel ligt in nog wel in een redelijke staat.

Corvara ligt in een populaire toeristische streek maar is in de loop der jaren nog maar weinig van zijn oude charme verloren. Door zijn ligging op de uitlopers van de Ligurische Alpen en de Apenijnen is het dorp erg populair bij wandelaars en natuurliefhebbers. Veel toeristen combineren een bezoek aan Corvara met een bezoek aan Cinque Terre en de tot Ligurië behorende eilanden.

Hier ligt Corvara

Weersverwachting Corvara

vandaag
20° / 12°
morgen
16° / 12°
13 jul
16° / 10°
14 jul
19° / 8°
15 jul
19° / 10°
Meer weer van Corvara op klimaatinfo.nl

Meer informatie

klimaatinfo Genua
Italië informatie
wikipedia (Italiaans)