Weersverwachting Domaso

vandaag
13° / 7°
morgen
16° / 7°
23 apr
17° / 9°
24 apr
14° / 1°
25 apr
17° / 2°

Domaso

Waar ligt Domaso?

Externe links

De Chiesa di San Bartolomeo is een oude kerk die is gebouwd in de dertiende eeuw . Veel van de oude kerk is er tegenwoordig niet meer over want hij heeft in de achttiende eeuw een behoorlijke barokke make over gekregen. Dit is echter wel prachtig gedaan. Als je in de kerk staat waan je jezelf eerdere in een grote Italiaanse stad dan in een dorpje aan het Comomeer. De kerk is prachtig beschilderd door Giovanni Domenico Casersana met verhalen van Sint Pieter en Sint Paulus.

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in de buurt van Domaso is Villa Camilla. Deze villa is beroemd om zijn tuinen. Deze kunnen bezichtigd worden maar hiervoor moet wel op voorhand een afspraak gemaakt worden.

Domaso is bij veel toeristen geliefd door de vele campings die in de directe omgeving van het dorp te vinden zijn. Hierdoor zijn er in het dorp en in de directe omgeving van het dorp veel restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden. De kwaliteit hiervan is niet altijd even goed maar als je goed wilt gaan eten in Domaso raden we je aan om een tafeltje te reserveren bij Osteria Monti.

Foto's van Domaso