Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Domaso

Domaso is een klein dorpje in het noordelijke deel van het Comomeer in de regio Lombardije. Het is voor veel toeristen een geliefde bestemming. Dit hoofdzakelijk door de vele campings die er in de buurt van het dorp te vinden zijn.

Het dorpje ligt aan de monding van de rivier de Livo in het Comomeer. Het dorp beschikt over een mooie boulevard waar je in de zomermaanden heerlijk onder de bomen kunt flaneren. De smalle steile straatjes van het dorp voeren je uiteindelijk naar het kerkplein met daarop de kerk van Sint Bartolomeus. Er is in het dorp ook nog een oudere kerk te vinden de Kerk van Sint Johannes de Doper maar deze kan helaas niet te bezichtigt worden.

De Chiesa di San Bartolomeo is een oude kerk die is gebouwd in de dertiende eeuw . Veel van de oude kerk is er tegenwoordig niet meer over want hij heeft in de achttiende eeuw een behoorlijke barokke make over gekregen. Dit is echter wel prachtig gedaan. Als je in de kerk staat waan je jezelf eerdere in een grote Italiaanse stad dan in een dorpje aan het Comomeer. De kerk is prachtig beschilderd door Giovanni Domenico Casersana met verhalen van Sint Pieter en Sint Paulus.

Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in de buurt van Domaso is Villa Camilla. Deze villa is beroemd om zijn tuinen. Deze kunnen bezichtigd worden maar hiervoor moet wel op voorhand een afspraak gemaakt worden.

Domaso is bij veel toeristen geliefd door de vele campings die in de directe omgeving van het dorp te vinden zijn. Hierdoor zijn er in het dorp en in de directe omgeving van het dorp veel restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden. De kwaliteit hiervan is niet altijd even goed maar als je goed wilt gaan eten in Domaso raden we je aan om een tafeltje te reserveren bij Osteria Monti.

Hier ligt Domaso

Weersverwachting Domaso

vandaag
29° / 21°
morgen
29° / 22°
18 jul
30° / 22°
19 jul
31° / 22°
20 jul
30° / 21°
Meer weer van Domaso op klimaatinfo.nl

Meer informatie