Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Varenna

Varenna is zonder twijfel één van de mooiste dorpjes aan het Comomeer in de regio Lombardije bij de monding van de rivier de Esino. Het dorpje ligt op de oostelijke oever van het meer en is vrij gemakkelijk te bereiken via een veerpont.

Als je met de veerpont naar Varenna vaart dan zie je het dorpje al van verre liggen. De schoonheid van het dorp is het eerste wat opvalt. De veerpont legt aan een stukje van het dorp vandaan maar de wandeling naar het dorp toe is al net zo mooi als het dorp zelf. Op het pad kom je verschillende muzikanten tegen die voor de juiste sfeer zorgen. Als je het dorp inloopt kom je eerst op een heel klein pleintje uit waar een restaurant en enkele winkels te vinden zijn. Er is ook een heel klein strandje waar je even de voeten kunt laten afkoelen in het Comomeer.

Je ziet hier twee straatjes neer boven toe. Deze zijn beide behoorlijk steil en bestaan voor grote delen uit trappen. Eenmaal boven kom je uit bij het mooiste en belangrijkste bouwwerk van het dorp de San Giorgiokerk uit de eerste helft van de veertiende eeuw. In de kerk zijn verschillende kunstwerken uit de vijftiende en zestiende eeuw te vinden. Toen wij de kerk bezochten was er net een echte Italiaanse bruiloft bezig dus konden we niet zo goed de kerk bekijken maar zo’n Italiaanse bruiloft heeft ook wel wat. Op het plein voor de kerk zijn er nog enkele restaurants te vinden.

Een andere belangrijkste bezienswaardigheid is op het hoogste punt van de heuvel waarop Varenna gebouwd is te vinden. Dit is namelijk het kasteel van Vezio. Er is een pad naar de ruïne van dit kasteel. De wandeltocht hiernaartoe zal ongeveer twintig minuten in beslag nemen. Andere bezienswaardigheden in Varenna zijn de villa’s Monastero en Cipressi en de bron van Flumelatte.

Hier ligt Varenna

Weersverwachting Varenna

vandaag
5° / 2°
morgen
7° / 2°
1 dec
8° / 6°
2 dec
6° / 1°
3 dec
3° / -1°
Meer weer van Varenna op klimaatinfo.nl

Meer informatie