Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Mondavio

Een werkelijke parel van de regio Marche is het prachtige dorpje Mondavio. Deze van oorsprong oude burchtstad wordt gekenmerkt door zijn prachtige ligging en het feit dat elementen van de oude vesting nog zo goed geconserveerd zijn.

Eén van de belangrijkste factoren voor een plek op de website van mooiste dorpjes is het inwonersaantal. Met een kleine 4.000 inwoners voldoet Mondavio in ieder geval elk aan deze voorwaarde. Natuurlijk is het kleine aantal inwoners alleen niet voldoende, maar de prachtige authentieke uitstraling van het dorp is meer dan genoeg een aanvulling om een vermelding op onze website waardig te zijn. Mondavio is een prima voorbeeld van een burchtstad die er bovendien uitziet alsof de tand des tijds het dorp al eeuwen uit zijn zicht heeft verloren. Hiermee is Mondavio zeer de moeite van het bezoeken waard wanneer je in de regio Marche verblijft.

Het mag duidelijk zijn dat dit dorpje een aantal prachtige bezienswaardigheden herbergt. De ‘berg van de vogels’, zoals Mondavio letterlijk vertaald kan worden, wordt al van buiten gekenmerkt door de prachtige muren en torens die de oude kern afschermden tegen de buitenwereld.  De enige stadspoort die er nog is verschaft tegenwoordig nog altijd de toegang tot de oude kern van het dorp. Het kenmerkende fort dateert uit de vijftiende eeuw is zeker de moeite van het bezoeken waard. Een ander verborgen juweel van Mondavio is het prachtige theatertje dat zeker van binnen een aangename verassing is. Let op de prachtige balkons en de mooie beschilderingen die de wanden van het zaaltje en vooral het plafond opsieren. Binnen muren van de burcht was de ruimte natuurlijk beperkt en dit heeft geresulteerd in een prachtige knusse dorpskern van kleine woningen die de smalle straten flankeren. Hierdoor krijg je erg het gevoel alsof je een Italiaans dorpje binnenwandelt dat model heeft gestaan als authentieke trekpleister voor Italiaanse toeristendienst.

Hier ligt Mondavio

Weersverwachting Mondavio

vandaag
37° / 19°
morgen
33° / 20°
21 jun
37° / 21°
22 jun
31° / 20°
23 jun
24° / 19°
Meer weer van Mondavio op klimaatinfo.nl

Meer informatie