Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Serra San Quirico

In de regio Marche ligt de prachtige oude vesting plaats Serra San Quirico. Het dorp wordt gekenmerkt door haar ligging bovenop een heuvel, waarbij opvallend is dat de bouwwerken wat meer de hoogte ingaan en daardoor uniek ogen.

Met ongeveer 3.000 inwoners wordt wat ons betreft al aan belangrijk criterium voldaan voor een plaats op onze website van mooiste dorpjes. In ieder geval al met betrekking op het woord ‘dorpjes’. Als je dan ook nog kijkt naar het originele karakter van het dorp door de authentieke bebouwing weet je dat ook aan het woord ‘mooiste’ is voldaan. Vanaf de stadsmuren heb je een prachtig zicht over de groene omgeving waarin Serra San Quirico is gesitueerd. Naast de goed bewaard gebleven muren heeft de oude kern van het dorp nog een aantal interessante bezienswaardigheden.

Wat ons betreft is de absolute topper wat betreft bezienswaardigheden binnen de muren van Serra San Quirico de kerk van Santa Lucia. Naast dat deze zeer bepalend is voor het aanzicht van Serra San Quirico, is het kerkgebouw ook erg mooi. De kerk dateert uit de zeventiende eeuw en werd gebouwd ter vervanging van het door een aardbeving verwoeste klooster van Sint Lucia. De buitenzijde van de kerk oogt al zeer passend en authentiek binnen de setting van het dorp. De binnenzijde van de kerk is echter de grootste verassing. Tal van relieken zijn door de eeuwen heen verzameld en ondergebracht in het kerkgebouw en sieren voor groot deel het interieur van de kerk op. Daarnaast wordt de binnenzijde opgesierd met tal van prachtige schilderwerken en een overdreven hoeveelheid afwerkingen van bladgoud. Absoluut topstuk uit de kerk is het zeventiende-eeuwse orgel. Zelfs als dit orgel hier niet was, was het interieur nog steeds adembenemend bombastisch.
Naast deze prachtige kerk zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden, zoals de abdij van Sint-Helena en de overdekte gangen die langs de stadsmuren lopen.

Hier ligt Serra San Quirico

Weersverwachting Serra San Quirico

vandaag
33° / 19°
morgen
29° / 22°
21 jul
34° / 20°
22 jul
27° / 20°
23 jul
30° / 21°
Meer weer van Serra San Quirico op klimaatinfo.nl

Meer informatie