Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Isola dei Pescatori

Isola dei Pescatori is één van de drie eilanden die behoren tot de Borromeïsche eilanden. Het is tevens de naam van het dorpje dat op dit eiland te vinden is. Isola dei Pescatori is het enige eiland in het Lago Maggiore dat permanent bewoond wordt.

Letterlijk vertaald betekend Isola dei Pescatori het eiland van de vissers. Veel bootmaatschappijen aan het Lago Maggiore duiden het eiland aan als Isola Superiore. Het dorp bestaat hoofdzakelijk uit kleine kronkelende nauwe steegjes en die je van de ene zijde naar de andere zijde van het eiland voeren. Doordat het een klein eiland is komt gemotoriseerd vervoer hier niet voor.

Het dorp is alleen te bereiken per boot. Vanuit veel van de omliggende dorpen aan het Lago Maggiore gaan er veerdiensten naar het eiland. Het is echter ook mogelijk om je door één van de vele kleinere taxiboten op eiland te laten afzetten. de kosten hiervoor zijn echter wel een stuk hoger. Voor wie in het bezit is van een eigen boot kan hem hier op één van de vele aanlegsteigers.

Volgens sommige reisgidsen is Isola dei Pescatori nog één van de meest authentieke eilanden van het Lago Maggiore. Eenmaal op het eiland en in het dorp aangekomen zul je hier echter je mening over bij moeten stellen. Hoewel het dorp prachtig is zijn er maar weinige plaatsen aan het Lago Maggiore zo toeristisch als Isola dei Pescatori. De complete buitenring van het dorp bestaat uit visrestaurants, pizzeria’s en souvenirwinkels. De doorgaande straat die door het centrale deel van het dorp loopt ziet er ongeveer het zelfde uit. Alleen de straatjes die de buitenring van het dorp met de centrale deel verbinden hebben nog hun authentieke uitstraling behouden.

Hier ligt Isola dei Pescatori

Weersverwachting Isola dei Pescatori

vandaag
26° / 18°
morgen
23° / 19°
21 jun
20° / 15°
22 jun
22° / 14°
23 jun
19° / 14°
Meer weer van Isola dei Pescatori op klimaatinfo.nl

Meer informatie

bijzondere plaatsen Isola dei Pescatori
klimaatinfo Lago Maggiore

Lago Maggiore bezienswaardigheden
Lago Maggiore voor beginners