Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Nieve

Nieve is een van de mooiste dorpjes van Italië. In meerdere top tien lijstjes staat Nieve in de top drie van allermooiste dorpen van het land. Niet zo gek dat het dorp is opgenomen op de “I borghi più belli d’italia” en op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Het wijndorp Nieve is te vinden in de heuvelachtige landstreek de Langhe niet ver van de stad Asti in de provincie Cuneo. Nieve maakt onderdeel uit van wijnregio barbaresco, waardoor het een van de weinige plaatsen ter wereld is waar deze exclusieve wijn geproduceerd mag worden. Binnen de grenzen van NIeve worden de vier verschillende wijnen geproduceerd, de barbera d’Alba, de Docetto d’Alba, de Barbaresco en de Moscato d’Asti. Vanaf de verschillende uitkijkpunten in het dorp heb je een prachtig uitzicht over de wijnvelden van Nieve. Deze wijnvelden zijn net als alle wijngebieden in de Langhe terug te vinden op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Het historische centrum van Nieve heeft nog veel overeenkomsten met de middeleeuwse stad die het ooit was. Vooral de sfeer die nu nog in het dorp hangt tussen de smalle geplaveide straatjes lijkt door de eeuwen onveranderd te zijn. De smalle cirkelvormige straatjes nemen je uiteindelijk mee nar het hoogste punt van het dorp, waar de dertiende-eeuwse klokkentoren staat. Tegenover deze toren heb je een van de mooiste uitzichtpunten van het dorp. Er staat een verrekijker, maar ook zonder deze krijg je er een prachtig beeld van de omgeving.

Het hart van het dorp wordt gevormd door het Piazza Italia. Op dit plein staat het Palazzo Municipio, met op de gevel een opvallend wapen van het dorp geschilderd. Op dit staat ook het geboortehuis van de architect Giovanni Antonio Borgese, die veel van de huizen en kerken in het dorp heeft ontworpen. Van het plein zie je ook een balkon, dat twee huizen aan weerszijden van de straat met elkaar verbindt.

De twee belangrijkste geloofsgebouwen in het dorp zijn de Chiessa Arciconfraternita di San Michele uit de tweede helft van de achttiende eeuw en de La Chiesa parrocchiale dei Ss. Pietro e Paolo uit 1750.

Hier ligt Nieve

Weersverwachting Nieve

vandaag
4° / -2°
morgen
7° / -3°
7 dec
6° / -4°
8 dec
2° / 0°
9 dec
7° / 0°
Meer weer van Nieve op klimaatinfo.nl

Meer informatie