Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Orta San Guilio

Orta San Guilio is zonder twijfel het mooiste dorpje aan het Lago d’Orta en behoort tot de mooiste van Italië. Het dorp is terug te vinden op de “I borghi più belli d’italia”, een officiële lijst met mooiste dorpen van Italië.

Een van de belangrijkste redenen dat orta San Guilio op deze lijst staat, is omdat op de heuvel boven het dorp het Sacro Monte di Orta ligt. Dit heiligdom wat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, is een van de bekendste toeristische trekpleisters aan het Ortameer. Het heiligdom – dat in verschillende periodes is gebouwd tussen de zestiende en de achttiende eeuw – vertelt het levensverhaal van Franciscus van Assisi. In 21 kapellen worden de belangrijkste levensgebeurtenissen vertelt in schilderijen en kleurrijke beelden. Het Sacro Monte di Orta kan gratis bezocht worden, vanuit het dorp kun je een redelijk steile Kruisweg volgen naar de top van de heuvel.

Orta San Guilio heeft een prachtig historisch centrum, wat door de eeuwen heen niet of nauwelijks veranderd is. De smalle straatjes en steegjes zijn in de zomermaanden gevuld met toeristen. In deze straten kom je voornamelijk ijssalons, restaurants en winkels tegen waar ze llokale culinaire lekkernijen verkopen. Het dorp is beroemd om de risotto met baars, die dagelijks vers gevangen wordt op het meer. De meeste restaurants zijn te vinden op het Piazza Mario Motta of in de directe omgeving ervan. Dit is ook het plein waarvan de veerboten vertrekken naar het Isola San Guilio.

Het Isola San Guilio is bereikbaar vanaf het centrale plein van Orta San Guilio met een veerboot. Eenmaal in de buurt van de haven wordt door de verschillende schippers naar de boten geloodst waar je voor een paar euro de oversteek kunt maken. Eenmaal aangekomen op het eiland, kom je in een oase van rust. Op het hele eiland hangen bordjes dat je in stlte van de schoonheid moet genieten. De Abdij van Mater Ecclesiae dat centraal op het eiland staat is namelijk nog steeds in gebruik door benedictijnse nonnen. Als toerist kun je in de buitenste ring van het eiland een klein rondje lopen. Onderweg kom je mooie vergezichten op het Ortameer tegen en de basiliek van San Guilio.

Hier ligt Orta San Guilio

Weersverwachting Orta San Guilio

vandaag
17° / 10°
morgen
17° / 9°
12 okt
18° / 9°
13 okt
18° / 11°
14 okt
16° / 10°
Meer weer van Orta San Guilio op klimaatinfo.nl

Meer informatie