Weersverwachting Ostuni

vandaag
35° / 25°
morgen
29° / 22°
7 aug
29° / 21°
8 aug
37° / 24°
9 aug
33° / 26°

Ostuni

Waar ligt Ostuni?

Externe links

Ostuni ontstond in de middeleeuwen. Het dorpje werd waarschijnlijk ter verdediging op de heuvel gebouwd. In het verleden was het dorpje ommuurd, maar tegenwoordig zijn hier slechts delen van over. Alleen de Porta Nova en de Porta San Demetrio zijn bewaard gebleven. Op de Piazette Cattedrale vind je de mooie oude basiliek van het stadje. Deze werd gebouwd in de 15e eeuw en geeft goed weer hoe rijk en machtig het stadje in de middeleeuwen was. De kerk is gebouwd in gotische stijl met een zeer typische toren. De kleurrijke dakpannen van de koepel van de kerk steken erg af tegen de witte huizen. De binnenkant van de kerk is rijk gedecoreerd. Aan de voorzijde van de kerk is vooral het mooie roostervenster erg opvallend.

In Ostuni vind je ook veel barokke gebouwen en monumenten. De zuil van St Horatius en de Kerk van San Vito Martire zijn hier mooie voorbeelden van. Het dorpje is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven.
De kust aan Ostuni is een van de schoonste van Italië. Rondom het dorpje vind je mooie wijngaarden en olijfboomgaarden. De inwoners van het dorpje leven voornamelijk van de landbouw en het Toerisme. Daarnaast zijn er ook nog enkele archeologische vindplaatsen van de vroege bewoners van Puglia.

Foto's van Ostuni