Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ostuni

Het dorpje Ostuni kun je al op grote afstand zien liggen. De witte huisjes van het dorp torenen hoog boven de omgeving uit.  Het dorpje ligt in de provincie Brindisi in de regio Puglia.

Ostuni wordt ook het wel het witte dorp genoemd. Op zo’n 8 km van de Adriatische kust zie je dit mooie witte dorpje dan ook al van ver liggen. De inwoners van Ostuni kalken ieder jaar hun dorp weer op nieuw wit. Het enige afwijkende gebouw is de kathedraal. In het oude centrum kun je eindeloos door de smalle witte straatjes dwalen. Af en toe wordt je wandeling onderbroken door een fantastisch uitzicht op de omgeving of in de verte de Adriatische kust. De fleurige bloembakken en buiten hangende was zorgen voor kleurrijke details en fotogenieke plaatjes.

Ostuni ontstond in de middeleeuwen. Het dorpje werd waarschijnlijk ter verdediging op de heuvel gebouwd. In het verleden was het dorpje ommuurd, maar tegenwoordig zijn hier slechts delen van over. Alleen de Porta Nova en de Porta San Demetrio zijn bewaard gebleven. Op de Piazette Cattedrale vind je de mooie oude basiliek van het stadje. Deze werd gebouwd in de 15e eeuw en geeft goed weer hoe rijk en machtig het stadje in de middeleeuwen was. De kerk is gebouwd in gotische stijl met een zeer typische toren. De kleurrijke dakpannen van de koepel van de kerk steken erg af tegen de witte huizen. De binnenkant van de kerk is rijk gedecoreerd. Aan de voorzijde van de kerk is vooral het mooie roostervenster erg opvallend.

In Ostuni vind je ook veel barokke gebouwen en monumenten. De zuil van St Horatius en de Kerk van San Vito Martire zijn hier mooie voorbeelden van. Het dorpje is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven.
De kust aan Ostuni is een van de schoonste van Italië. Rondom het dorpje vind je mooie wijngaarden en olijfboomgaarden. De inwoners van het dorpje leven voornamelijk van de landbouw en het Toerisme. Daarnaast zijn er ook nog enkele archeologische vindplaatsen van de vroege bewoners van Puglia.

Hier ligt Ostuni

Weersverwachting Ostuni

vandaag
15° / 8°
morgen
17° / 8°
24 mrt
19° / 8°
25 mrt
19° / 9°
26 mrt
16° / 11°
Meer weer van Ostuni op klimaatinfo.nl

Meer informatie