Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Castelmola

Castelmola is een dorpje gelegen in de heuvels boven het toeristische Taormina. Dit dorpje met kasteel is vooral bekend om zijn fenomenale uitzicht over de Etna. Jammer genoeg was het dorp door mist omgeven toen wij het bezochten.

Castelmola behoort tot een van de mooiste dorpjes van Sicilië. Het dorpje is gelegen boven op een rotsformatie boven het stadje Taormina en kreeg zijn naam dankzij het kasteel op de rots. Tegenwoordig is er van het kasteel slechts een ruïne over. In de Griekse oudheid stond er ook een grote tempel. Tegenwoordig dienen de stenen slechts als decor voor het uitzicht op de Etna. Castelmola heeft een van de mooiste uitzichten van heel Sicilië. Aan de ene kant kijk je bij mooi weer uit op de vulkaan de Etna, aan de andere kant kijk je op Taormina en de azuurblauwe middellandse zee.

Hoewel Castelmola klein is heeft het enkele leuke pleintjes waar het goed toeven is. Centraal bij de ingang van het dorp ligt het leuke als dambord geruite pleintje. Hier heb je een leuke terrasje en een mooi uitzicht op de zee. Vanuit Taormina komt er hier ook een bus die je naar het dorpje brengt. Sportievelingen kunnen er ook voor kiezen de weg van Taormina naar Castelmola te voet af te leggen. Via een 5 km lang wandelpad kom je in het dorp terecht.

Het andere leuke pleintje ligt in de beschutting van de Duomo. Tussen de kleine straatjes ligt dit kleine pleintje met enkele leuke terrasjes en knusse restaurants. Het is een pleintje wat zo een decor voor een film zou kunnen zijn. Dwalend door de straatjes komt je nog een aantal verschillende kerkjes tegen. De San Nicolo de Bari is een erg oud kerkje. Het beeld van de beschermheilige wordt hier ieder jaar in de lente met veel ceremonieel door de straten heen gedragen.

Hier ligt Castelmola

Weersverwachting Castelmola

vandaag
19° / 10°
morgen
15° / 8°
25 apr
17° / 7°
26 apr
16° / 8°
27 apr
16° / 15°
Meer weer van Castelmola op klimaatinfo.nl

Meer informatie