Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Cefalù

Cefalù is een oud vissersplaatsje wat de afgelopen jaren uit is gegroeid tot een populaire vakantieplaats. Waar vroeger de vissersvrouwen de vangst binnenhaalden zijn nu knusse restaurants te vinden.

Cefalù werd gesticht in de 12e eeuw en ligt tussen een steilere berghelling en de kust in. Het dorp kent en prachtige oude kathedraal die boven het dorp uittorent. De kathedraal werd in de 12e eeuw gebouwd en is een typisch voorbeeld van de Noorse bouwkunst in Sicilië. Via de trappen op het gezellige plein voor de kathedraal kom je bij de kerk zelf. De kathedraal heeft twee grote klokkentorens met drie bogen ertussen. Hier is de ingang van de kathedraal. In het gebouw zijn ook goed de oosterse invloeden van de Arabieren te bemerken. Zo vindt je er diverse vlechtbogen en doet het houten plafond ook wat oosters aan.

Naast de kerk is het kloostergebouw met zijn bijzondere kloostergang. De zuilen hier beelden allemaal verschillende Bijbelverhalen en mythologische figuren uit. Kinderen ontdekken er hondjes, leeuwen en draken in. In het museum Mandralisca vind je allerlei archeologische vondsten waaronder een oud masker uit de 4e eeuw na christus. Cefalù werd ook ooit bewoond door Grieken en net buiten het centrum zijn resten te vinden van een Griekse tempel, de tempel van Diana. En op de weg naar Tusa zijn de resten te bewonderen van ruïnes van Halaesa.

Het leukste straatje van Cefalù is de Via Vittorio Emanuelle. Via de oude Porta Pescara kwamen vroeger de vissers de oude stad binnen. Nog steeds liggen hier kleine vissersbootjes op het strand. Even verderop is de middeleeuwse wasplaats te bewonderen. Eb en vloed zorgde hier voor de aanvoer van vers en schoonzeewater. Tot een aantal decennia geleden deden de vrouwen van Cefalù hier nog steeds hun was. Tegenwoordig zijn het vooral de toeristen die hier hun sokken natmaken. In het straatje vind je nu allerlei leuke winkeltjes en restaurants. In de zomer kun je hier op de balkons genieten van een prachtig uitzicht over de zee.

Hier ligt Cefalù

Weersverwachting Cefalù

vandaag
31° / 25°
morgen
31° / 25°
15 jul
30° / 25°
16 jul
31° / 22°
17 jul
31° / 21°
Meer weer van Cefalù op klimaatinfo.nl

Meer informatie