Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gangi

In de bergen van Sicilië vind je dit prachtige dorp. Het is zo’n typisch Siciliaans dorp wat tegen de heuvels lijkt te zijn aangeplakt. Enkele jaren geleden is Gangi uitgeroepen tot mooiste dorpje van Sicilië.

De titel mooiste dorpje van Sicilië is helemaal terecht. Het is een van de mooiste plaatsjes op het eiland. Gangi is prachtig gerestaureerd. Met de auto kun je tot ver boven in het dorp komen. Vanaf het plein bij de parkeerplaats lopen er twee toeristische wandelroutes die je door het dorp heen leiden. Via deze twee routes kom je langs alle mooie bezienswaardigheden. Dit zijn in Gangi voornamelijk prachtige mooie kerkjes, oude middeleeuwse huisjes en fenomenale uitzichten. Het dorpje is erg mooi gerestaureerd. Er lijkt in Gangi sinds de middeleeuwen weinig te zijn verandert.

De bekendste en oudste kerk van Gangi is de Chiesa Madre. Deze kerk werd gebouwd in de 14e eeuw. In de loop der tijd werd de kerk meerdere malen verbouwd tot zijn barokke interieur van nu. Het is een prachtige kerk met mooie schilderingen. Het meest bizarre echter van de kerk ligt onder de kerk in de crypte. In de crypte onder de kerk liggen de pastoors van de kerk opgebaard. Deze pastoors werden na hun dood gebalsemd en rechtop in de crypte van de kerk bijgezet. In de loop der jaren zijn sommigen wat ontbonden en weer anderen zijn gemummificeerd. Het is een erg bijzonder en ook wel luguber gezicht al die pastoors daar zo te zien staan.

Gangi bestaat waarschijnlijk al sinds de oudheid. Er zijn resten gevonden van zeer vroege bewoning ,maar helemaal bewezen is het niet. In de 13e eeuw kwam het dorp to grote bloei. Je kunt dit goed zien aan enkele grote notabele woningen die te bezichtigen zijn. Het huidige gemeentehuis, ooit woning van een van de rijkste mensen van Gangi, is na werktijd te bewonderen. Het heeft prachtige Barokke schilderingen. Om de restauratie van de stad te bespoedigen werden enkele jaren geleden een groot aantal leegstaande woningen weggeven of voor een zeer lage prijs verkocht. Aankomende eigenaren moesten wel beloven een flinke som geld uit te geven aan de restauratie van de panden. Dit met het huidige, prachtig opgeknapte, Gangi als gevolg.

Hier ligt Gangi

Weersverwachting Gangi

vandaag
12° / 6°
morgen
10° / 6°
6 dec
9° / 4°
7 dec
11° / 4°
8 dec
10° / 4°
Meer weer van Gangi op klimaatinfo.nl

Meer informatie