Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Gelso

Gelso is een piepklein gehucht van enkele vissershuizen en vakantiewoningen op de Eolische eilanden. Aan de zuidkant van Vulcano kijk je vanaf dit mooie eiland op de kust van Milazzo.

De Eolische eilanden zijn een eilandengroep ten noordoosten van Italië. Het zijn vulkanische eilanden die door diverse uitbarstingen zijn ontstaan. Een van de vulkanen, de Stromboli , is nog steeds actief. In totaal zijn er zeven eilandjes. Hiervan zijn Vulcano, Fillicudi, Salina, Lipari en Stromboli de grootste. Vulcano is erg geliefd bij wandelaars die hier komen genieten van de prachtige natuur. Erg populair is de wandeling rondom de grote oude krater. De vulkaan van Vulcano is niet de laatste jaren niet meer uitgebarsten. De krater is echter nog wel goed te zien. Je kunt hier een rondwandeling omheen maken.

Om bij Gelso te komen huur je in de haven van Vulcano een scooter, fiets of auto. Het eiland Vulcano is erg leuk om per scooter te ontdekken. Het dorpje Gelso ligt aan de zuidkant van het eiland. Bij helder weer kun je Milazzo zien liggen. Het gehuchtje heeft een heerlijk restaurantje waar je met uitzicht op de zee heerlijk kunt eten. In de ochtend is de eigenaar er al druk bezig om zelf pasta te maken. De vuurtoren bij Gelso dient als baken voor de schepen en het kleine kerkje wordt gebeden voor de zeelieden. Gelso is een oase van rust.

Over al op Vulcano is nog vulkanische activiteit te bemerken. Vulcano staat hierdoor ook bekend als kuuroord. Vlakbij de haven is een grote warme bron te vinden. De geur van rotte eieren komt je al te gemoed. Hoewel het vreselijk ruikt schijnt het baden in dit zwavelbad erg heilzaam te zijn voor de gezondheid. Het is mogelijk te baden of om de dampen op te snuiven boven een van de gaten waar de zwaveldamp uit komt.

Hier ligt Gelso

Weersverwachting Gelso

vandaag
17° / 15°
morgen
15° / 15°
7 dec
15° / 14°
8 dec
14° / 14°
9 dec
14° / 13°
Meer weer van Gelso op klimaatinfo.nl

Meer informatie