Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Montalbano Elicona

Dit mooie bergdorp dankt zijn bloei aan het middeleeuwse kasteel in het dorp. In vroegere tijden kwamen de grote der aarde hier op bezoek. Deze kwamen naar het dorp toe om zijn gunstige ligging en de prachtige vergezichten.

Montalbano Elicona ligt in de binnenlanden van de provincie Messina op zo’n 920 meter hoogte. Het dorpje dankt zijn bestaan vooral aan de zomerresidentie van Frederik de II van Aragon. Dit kasteel kun je nog steeds bezoeken en trekt ieder jaar vele toeristen. Vooral het zomerfestival met veel zang, dans, toneel en het dorp als decor is populair. Het kasteel en de middeleeuwse straatjes er om heen zijn dan ook prachtig. Wie hier tussen de hoge huizen doorloopt waant zich weer even terug in de middeleeuwen. Het dorpje is niet voor niets in 2015 toegevoegd aan de lijst met mooiste dorpen van Sicilië.

Montalbano Elicona wordt al vernoemd in de elfde eeuw. Het kasteel op de berg wordt gebouwd in opdracht van Fredrik van Aragon. Hij wil hier zijn zomer residentie van maken. Ten tijden van de Spaanse overheersing van het eiland was hij de regent. Als derde zoon van de koning van Aragon moest hij de orde en rust op Sicilië bewaren. Hij bouwt het kasteel in Normandische stijl op de rots boven het dorp. Hier in de heuvels was het in de zomermaanden minder warm als in zijn kasteel aan de kust.

Het kasteel van Montalbano Eliocona is nog redelijk in tact. De brede hoge muren hebben de tand des tijds goed doorstaan. Alleen de hoogste toren is gedeeltelijk niet meer toegankelijk. Bij een bezoek aan het kasteel bekijk je een tentoonstelling, beklim je de kantelen en kun je het oude kapelletjes bewonderen. Vooral de tentoonstelling is leuk. Hier zijn mooie oude (replica’s) van middeleeuwse instrumenten te bewonderen. Ook heeft het kasteel een grote collectie middeleeuwse kleding. Het uitzicht vanaf de toren over de omgeving is prachtig. Rondom Montalbano is prachtige natuur te vinden.

Hier ligt Montalbano Elicona

Weersverwachting Montalbano Elicona

vandaag
30° / 19°
morgen
31° / 19°
15 jul
32° / 20°
16 jul
33° / 21°
17 jul
32° / 20°
Meer weer van Montalbano Elicona op klimaatinfo.nl

Meer informatie