Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Taormina

Taormina is een van de leukste en drukst bezochte plaatsjes in Sicilië. Taormina is een bruisend klein stadje met leuke restaurants, mooie winkels en veel oudheid. In het lager gelegen deel van het dorp zijn er meerdere prachtige stranden te vinden.

Een van de mooiste overblijfselen van de Griekse oudheid vind je in Taormina. Hier staat midden in het dorp nog het oude Griekse theater. Dit theater werd geheel volgens Griekse traditie gebouwd met een prachtig uitzicht als permanent decor voor de toneelspelers. De vulkaan de Etna is namelijk prominent in de achtergrond aanwezig. Tijdens de overheersing van de Romeinen werden de bogen en de Korintische zuilen op het toneel aangebracht. De Romeinen gebruikten het theater ook voor gladiatorengevechten. In de oudheid bood het theater plaats aan wel 5000 toeschouwers. Deze zaten op trappen die uitgehouwen waren in de heuvel van Taormina.

Op vakantie naar Taormina

Taormina is een van de bekendste en drukst bezochte dorpen van Sicilië. De rijke historie van het dorp zorgt ervoor dat je er bijna struikelt over de verschillende bezienswaardigheden. In het dorpje herken je de Griekse, Romeinse, Byzanthijnse en Arabische invloeden.

Bekijk de mooiste vakanties naar Taormina op TUI.nl

Het centrum van Taormina is geheel autovrij. Vanaf de parkeerplaats kun je met een pendelbus nar de oude stadspoort of je neemt de kabelbaan vanaf het strand. De belangrijkste straat van Taormina is de Corso Umberto I. Aan deze straat vindt je de meeste winkeltjes en restaurants. Ook bevinden de belangrijkste gebouwen van de stad zich aan deze hoofdstraat. De straat wordt omzoomd door mooie oude middeleeuwse huizen. Het is goed te zien dat Taormina ook in de historie een welvarende stad is geweest. Een van de leukste pleintjes is de Piazza IX aprille. Vaak zorgen straatmuzikanten hier voor extra sfeer en je hebt er een mooi uitzicht over ze e. Opvallende gebouwen aan het plein zijn de oude bibliotheek en de 17e-eeuwse klokkentoren.

Via een lange trap komt men bij het strand van Taormina bij het gehuchtje Mazzaro. Het strand hier bij Isola bella is een plaatje. In een natuurlijk gevormde baai met witte kiezelsteentjes ligt een piepklein eilandje. Bij eb kun je er met droge voeten naar toe lopen, bij vloed is het even de broekspijpen opstropen. Op het eiland staat een villa en vele mooie bijzondere planten. Het eiland werd in 1806 aan Taormina geschonken door koning Ferdinand. Het werd echter doorverkocht aan een Mrs. Trevelyan. Zij beplante het eiland met allerlei exotische soorten. Het eiland ging naderhand van eigenaar tot eigenaar tot dat de stad Taormina het eiland weer in bezit kreeg en het tot natuurreservaat bombardeerde.

Hier ligt Taormina

Weersverwachting Taormina

vandaag
18° / 16°
morgen
19° / 16°
14 apr
20° / 16°
15 apr
19° / 17°
16 apr
18° / 16°
Meer weer van Taormina op klimaatinfo.nl

Meer informatie