Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Castiglione di Garfagnana

Castiglione di Garfagnanan ligt in het noorden van de regio Toscane in de provincie Lucca. Het is een klein dorp met iets meer dan 2.000 inwoners. Het opvallendste kenmerk van Castiglione di Garfagnana is dat het dorp in zijn geheel ommuurd is.

Het historische deel van Castiglione di Garfagnana bevind zich in zijn geheel binnen de stadsmuren van het dorp. Er zijn drie stadspoorten die je toegang geven tot het dorp. De Porta inferi, de Porta del ponta Levatoio en de Porta Nuovo. Wij komen binnen via de laatste en bevinden ons gelijk in de hoofdstraat van het dorp. Als je deze straat doorloopt kom je uit op het centrale plein van het dorp de La Piazza waar je onder andere het Pallazo Comunale kunt vinden. Jammer genoeg is dit plein niet autovrij. Aan het plein staat ook de Torrione dell’Orologio de klokkentoren van Castiglione di Garfagnana.

De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp is het kasteel la Rocca. Dit kasteel is het oudste nog bestaande deel van het dorp. Het kasteel is in privébezit, maar meerdere malen per week kun je met een gids een kijkje nemen in het kasteel. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Het kasteel en de bijbehorende tuinen beslaat een bijzonder groot deel van het dorp.

Andere bezienswaardigheden in het dorp zijn de Chiesa di San Pierto, de Torrione di S. Pietro en de Chiesa de San Michele. De laatste was jammer genoeg niet geopend toen wij het dorp bezochten, maar binnen in de kerk schijnt een prachtig zeventiende-eeuws renaissance interieur te vinden zijn. Wij hebben een hapje gegeten bij Osteria La Sfizio Garfagnino Da Mara, waar we een handgeschreven briefje kregen als menukaart.

Hier ligt Castiglione di Garfagnana

Weersverwachting Castiglione di Garfagnana

vandaag
7° / 2°
morgen
7° / 0°
7 dec
7° / -2°
8 dec
1° / -3°
9 dec
2° / -3°
Meer weer van Castiglione di Garfagnana op klimaatinfo.nl

Meer informatie