Weersverwachting Castiglione d’Orcia

vandaag
31° / 21°
morgen
32° / 19°
16 aug
33° / 18°
17 aug
34° / 18°
18 aug
33° / 17°

Castiglione d’Orcia

Waar ligt Castiglione d’Orcia?

Externe links

Tot het centrum van Castiglione d’Orcia horen enkele kleinere dorpen in de omgeving. De bekendste zijn Rocca d’Orcia, Vivo d’Orcia, Campiglia d’Orcia en Ripa d’Orcia. Rocca d’Orcia staat bekend om de karakteristieke toren die het hart van Rocca d’Orcia vormt en alleen via een oude toegangspoort te bereiken is. Deze Rocca of Tentennano is een van de bekendste fortificaties in deze omgeving.

Een ander hoogtepunt in de omgeving Castello di Ripa d’Orcia. Dit oude kasteelgehucht is alleen bereikbaar via een prachtige weg omzoomd met cipressen. Eenmaal boven in het gehucht lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. In het voormalige kasteel is tegenwoordig een hotel gevestigd.

Een belangrijke bezienswaardigheid in het dorp zijn de Romaanse kerken Santa Maria Maddalena en de Santi Stefano & Degna. Beide geloofsgebouwen kennen een lange geschiedenis. In tegenstelling tot veel andere dorpen in Toscane is Castiglione d’Orcia nog niet ontdekt door het grote publiek, waardoor je nog redelijk ongestoord door de historische straten van het dorp lopen.

Foto's van Castiglione d’Orcia