Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Giglio Porto

Giglio Porto is een klein dorpje op het eiland Giglio in de regio Toscana. Giglio Porto ligt zoals zijn naam al doet vermoeden aan de kustlijn van het eiland. Het is de grootste en dus ook belangrijkste havenplaats van het eiland.

Het dorpje bestaat uit enkele huisjes die in een halve cirkel rondom de haven van het dorp zijn gebouwd. Zoals al gezegd is het een klein dorp met net iets meer dan 600 inwoners. De meeste inwoners van het dorp zijn werkzaam in de toeristen industrie of als visser. Vroeger was de visserij de belangrijkste inkomstenbron van het dorp maar dat is tegenwoordig overgenomen door de toeristenindustrie. Aan de “boulevard” van Giglio Porto zijn er tal van leuke restaurants en kleine winkels te vinden. Aan het einde van de boulevard is een klein zandstrandje. De wateren rondom het dorp staan bekend als uitstekende snorkel en duikspot.

 

Vanaf Giglio Porto vertrekken er ieder uur boten naar het Toscaanse vaste land en enkele keren per dag is er een ferry naar Portoferraio de hoofdstad van het eiland Elba. Wil je liever niet met de ferry naar Giglio dan zijn er in Porto Santo Stefano tal van alternatieven te vinden. Deze zullen wel een behoorlijk stuk duurder zijn als de veerdienst. De belangrijkste bezienswaardigheden in Giglio Porto zijn de chiesa dei Santi Lorenzo e Mamiliano , de Torre del Saraceno en de Torre del Lazzaretto.

In 2012 kwam Giglio en met name Giglio Porto negatief in het nieuws met het vergaan van het cruiseschip de Costa Concordia. Doordat het cruiseschip te dicht bij de kust voer raakte het schip een rots waardoor een scheur van 70 meter in de romp kwam en het schip zonk. Er vielen doden te betreuren tijdens dit drama.

Hier ligt Giglio Porto

Weersverwachting Giglio Porto

vandaag
14° / 12°
morgen
13° / 12°
7 dec
13° / 11°
8 dec
13° / 11°
9 dec
13° / 11°
Meer weer van Giglio Porto op klimaatinfo.nl

Meer informatie