Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Massa Marittima

Massa Marittima is een middeleeuwse stad in het zuidwestelijke deel van Toscane in de provincie Grosseto. Het stadje dankt zijn naam waarschijnlijk aan het feit dat het vroeger aan de Middellandse Zee lag. Tegenwoordig ligt Massa Marittima ongeveer 20 km landinwaarts.

In de middeleeuwen kende Massa Marittima een weelderige groei en een overvloedige periode. Dit had het dorp te danken aan de koper en de ijzererts die in de heuvels rondom het dorp werd gevonden. Jammer genoeg zouden deze bron van inkomsten ook bijna de ondergang worden van het dorp. Grotere steden en gebieden zoals Siena en Florence waren geïnteresseerd in de rijkdommen van het dorp en probeerden die te veroveren. Uiteindelijk trok Siena aan het langste eind en lijfde het dorp in. Vervolgens zorgden verschillende epidemieën zoals de pest en malaria ervoor dat het bevolkingsaantal van Massa Marittima werd gedecimeerd.

 

Ondanks dit alles zijn er in het dorp tal van bezienswaardigheden te vinden. De belangrijkste is de Duomo van Massa Marittima aan het Piazza Garibaldi. Met de bouw van deze schitterende kerk werd gestart in de elfde eeuw. De huidige gevel stamt uit de dertiende eeuw. Het is een erg indrukwekkende kathedraal die je eerder zou verwachten in een stad als Florence of Siena maar niet in een dorp als Massa Marittima. Toen wij het dorp bezochten werd de kathedraal gerenoveerd waardoor we de binnenzijde helaas niet konden bekijken.

Vanaf het Piazza Garibaldi kun je via een steile straat en trap het historische deel van het dorp verlaten om een kijkje te gaan nemen in de Cittá Nouva (nieuwe stad). Deze nieuwe stad is zeker enkele eeuwen jonger als de rest van het dorp maar even indrukwekkend om door heet te lopen. Let vooral even op de immense stadsmuren.

Hier ligt Massa Marittima

Weersverwachting Massa Marittima

vandaag
24° / 12°
morgen
24° / 13°
20 mei
22° / 16°
21 mei
21° / 14°
22 mei
17° / 13°
Meer weer van Massa Marittima op klimaatinfo.nl

Meer informatie