Weersverwachting Montepulciano

vandaag
11° / 5°
morgen
10° / 2°
4 dec
10° / -1°
5 dec
8° / 3°
6 dec
6° / 1°

Montepulciano

Waar ligt Montepulciano?

Externe links

Een andere bezienswaardigheid aan het Piazza Grande is het Palazzo Comunale. Dit gebouw is maar niet heel bijzonder de bijbehorende toren is dat wel. Met name het feit dat je hem kunt beklimmen. Vanaf de toren heb je namelijk een prachtig uitzicht over Montepulciano en de omliggende valleien. Op heldere dagen kun je vele kilometers ver kijken.

Zoals al gezegd staat het dorp bekend om zijn wijn en met name om de Vino Nobile di Montepulciano. Deze wijn wordt exclusief gemaakt in de gemeente Montepulciano. Voor de wijn wordt de Sangiovese-druif gebruikt en enkele andere lokale druivensoorten. De Sangiovese-druif wordt bijna uitsluitend in Italië gebruikt. Nadat de wijn is geproduceerd wordt hij enkele jaar op eikenhouten vaten gelagerd. Dit gebeurt in één van de kelders die te vinden zijn in de gemeente Montepulciano. In het stadje Montepulciano bevinden de kelders van de’Ricci één van de bekendste wijnhuizen in de regio. De kelders van dit wijnhuis kunnen gratis bezocht worden en als afsluiting kun je een kleine wijnproeverij houden. Als je er wijn koopt is deze ook gratis anders betaal je hiervoor een kleine vergoeding. De meeste restaurants in en om het dorp hebben meerdere wijnen op hun kaart staan.

In het dorp zijn er enkele hotels en appartementen te vinden waar je na het proven van de verschillende wijnen veilig de nacht kunt doorbrengen. Vergelijk de prijzen van deze verschillende hotels op trivago.nl

Aan de voet van Montepulciano ligt de San Bagio. Deze schitterende bedevaartkerk is het eerste wat opvalt als je naar Montepulciano rijdt. De kerk is gebouwd in het begin van de zestiende eeuw. De architect werd bij zijn ontwerp beïnvloed door de Sint Pieter kathedraal in Vaticaanstad. Binnen in de kerk vallen gelijk de geometrische vormen op. Het vloerplan van de kerk heeft de vorm van een Grieks kruis. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de kerk van twee torens te voorzien, jammer genoeg is er slechts één voltooid. Een bezoek aan de San Bagio is tijdens je bezoek aan Montepulciano is een must. Voor de sportieve vakantieganger loopt er een wandelpad van het stadje naar de kerk.

Foto's van Montepulciano