Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

San Gimignano

San Gimignano is waarschijnlijk het bekendste dorp van Toscane. Het dorp met zijn veertien torens is te vinden in het hart van Toscane in de provincie Siena. Het historische centrum van San Gimignano staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

De torens waar San Gimignano zo om bekend staat zijn zo goed als allemaal gebouwd tussen de twaalfde en veertiende eeuw. Het waren de adellijke families van het stadje die de torens lieten bouwen om hun fortuin te tonen aan de rest van de stad. De veertien torens die tegenwoordig nog in het dorp staan zijn slechts een schim met hoe het dorp er in de veertiende eeuw moet hebben uitgezien. Volgens sommige bronnen stonden er indertijd 72 torens in San Gimignano. De overgebleven torens zorgen voor een bijzonder aanblik als je richting het stadje rijdt. In de jaren negentig van de vorige eeuw is het hele stadje met hulp van de Unesco gerestaureerd.

Breng een bezoek aan San Gimignano

Het dorpje San Gimignano is een van de mooiste en drukst bezochte dorpen van Toscane. De 14 torens van het dorpen, vormen samen een van de bekendste attracties van de regio. Ben je van plan om tijdens je bezoek aan San Gimignano een groot deel van de bezienswaardigheden te bezoeken, dan kun je een hoop geld en tijd besparen door vooraf een San Gimignanopass te kopen

Overnachten

Wil je langer in San Gimignano blijven dan raden we het Hotel Bel Soggiorno aan, midden in het historische centrum op loopafstand van de verschillende gezellige pleinen en winkelstraatjes.

Net als veel andere steden en dorpen in Toscane is San Gimignano in zijn geheel ommuurd. Deze stadsmuren stammen uit de dertiende eeuw en verkeren nog in een uitstekende staat. Om het historische deel van de stad binnen te kunnen komen zal je onder één van de drie stadspoorten door moeten lopen. Eenmaal binnen de stadsmuren kun je er niet omheen dat San Gigmignano één van de mooiste maar ook één van de drukst bezochte dorpen in Toscane is.

Naast de torens zijn er natuurlijk nog meer bezienswaardigheden in San Gimignano te vinden. De bekendste is waarschijnlijk de Collegiata een aan de buitenzijde vrij sobere kerk maar de binnenkant is wereldberoemd om zijn schitterende fresco’s. Andere bezienswaardigheden in het dorp zijn Palazza Populo met de Torro grosso, de Sant’Agustino, het Archeologisch museum en de Speziera di Santa Fina.

Het historische centrum van San Gimignano is autovrij wat voor de nodige parkeerproblemen zorgt in de omgeving van het dorp. Ben je van plan om een langere periode in San Gimignano te verblijven, vergelijk dan de prijzen van de verschillende hotels op trivago.nl.

Hier ligt San Gimignano

Weersverwachting San Gimignano

vandaag
10° / 4°
morgen
9° / 3°
7 dec
10° / 0°
8 dec
7° / 2°
9 dec
9° / 3°
Meer weer van San Gimignano op klimaatinfo.nl

Meer informatie