Weersverwachting San Gimignano

vandaag
11° / 7°
morgen
10° / 4°
4 dec
9° / 0°
5 dec
10° / 3°
6 dec
6° / 1°

San Gimignano

Waar ligt San Gimignano?

Externe links

Net als veel andere steden en dorpen in Toscane is San Gimignano in zijn geheel ommuurd. Deze stadsmuren stammen uit de dertiende eeuw en verkeren nog in een uitstekende staat. Om het historische deel van de stad binnen te kunnen komen zal je onder één van de drie stadspoorten door moeten lopen. Eenmaal binnen de stadsmuren kun je er niet omheen dat San Gigmignano één van de mooiste maar ook één van de drukst bezochte dorpen in Toscane is.

Naast de torens zijn er natuurlijk nog meer bezienswaardigheden in San Gimignano te vinden. De bekendste is waarschijnlijk de Collegiata een aan de buitenzijde vrij sobere kerk maar de binnenkant is wereldberoemd om zijn schitterende fresco’s. Andere bezienswaardigheden in het dorp zijn Palazza Populo met de Torro grosso, de Sant’Agustino, het Archeologisch museum en de Speziera di Santa Fina.

Het historische centrum van San Gimignano is autovrij wat voor de nodige parkeerproblemen zorgt in de omgeving van het dorp. Ben je van plan om een langere periode in San Gimignano te verblijven, vergelijk dan de prijzen van de verschillende hotels op trivago.nl.

Foto's van San Gimignano