Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

San Quirico d’Orcia

San Quirico d’Orcia is een dorp en een gemeente in de regio Toscane. Het dorp ligt in de provincie Siena in het zuidoostelijke deel van Toscane. In de omgeving van San Quirico d’Orcia vind je de Cipressen waar Toscane bekend om staat.

San Quirico d’Orcia ligt in het Val d’Orcia. De Val d’Orcia is terug te vinden op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het heuvellandschap van de Val d’Orcia wordt geaccentueerd door de cipressen. Dit beeld is terug te vinden op een groot aantal renaissance schilderijen. Nog steeds komen er veel schilders en fotografen naar deze vallei om zijn unieke vormen en kleuren vast te leggen. Een van de bekendste bezienswaardigheden in deze vallei is de Capella della Madonna di Vitaleta. Deze kapel staat misschien wel op het mooiste punt van de Val d’Orcia. Vanaf de kapel heb je een prachtig uitzicht op het glooiende heuvellandschap van de vallei.

San Quirico d’Orcia was ooit een belangrijke tussenstop op de Via Francigena, een van de belangrijkste bedevaart routes naar Rome. De aartsbisschop van Canterbury zou in de tiende eeuw tijdens bedevaartstocht naar Rome een bezoek hebben gebracht aan San Quirico d’Orsia. De geschiedenis van het dorpjes gaat veel verder terug en zou al in de tijd van de Etrusken bestaan hebben.

De belangrijkste bezienswaardigheid van het dorp is het Palazzo Chigi, een voormalig paleis dat tegenwoordig dienst doet als het gemeentehuis. Andere belangrijke bezienswaardigheden zijn de historische stadsmuren, de Horti Leonini, de Kerk van de Madonna di Vitaleta en de Collegiata dei Santi Quirico e Giulitta. De Collegiata dei Santi Quirico e Giulitta is een oude kerk uit de twaalfde eeuw, maar is gebouwd op de plaats waar al sinds de achtste eeuw een geloofsgebouw te vinden is. Belangrijkste bezienswaardigheid in de kerk is de Polyptiep van Sano di Pietro.

Hier ligt San Quirico d’Orcia

Weersverwachting San Quirico d’Orcia

vandaag
25° / 9°
morgen
26° / 10°
14 apr
27° / 10°
15 apr
23° / 10°
16 apr
22° / 10°
Meer weer van San Quirico d’Orcia op klimaatinfo.nl

Meer informatie