Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vicopisano

Vicopisano is een klein dorpje in de provincie van Pisa. Het is gelegen tussen Florence en Pisa en heeft een prachtig mooi bewaard gebleven oud middeleeuws centrum.

Het dorp is genesteld tussen de heuvels van Toscane en de rivier de Arno. De eerste tekenen van bewoning in het gebied van Vicopisano dateren terug naar de naar de tijd van de Etrusken. Deze voorvaderen van de Romeinen bewoonden de heuvels rondom Toscane zo’n 600 jaar v.Chr. De rivier de Arno, die inmiddels op enige afstand ligt, stroomde toen nog dicht langs het dorp. Dit maakte Vicopisano een goede uitvalsbasis voor de regio. In de eerste eeuw voor Christus werd het kasteel aan de oevers gebouwd om het scheepvaartverkeer van Luca en Pisa richting de zee goed te kunnen controleren. Dit zorgde voor een ongekende bloei van het dorp. Vicopisano werd tijdens de middeleeuwen één van de belangrijke plaatsen in Toscane.

Net als veel andere plaatsen en dorpen in Toscane trekken de torens in Vicopisano de meeste aandacht naar zich toe. De grootste en meeste bekende toren van het dorp is met 32 meter de Torre della Rocca. Andere bekende torens in Vicopisano zijn de torre dell’Orologio, de torre dell Soccoroso en de torre dei Serretti.

Het bekendste bouwwerk van Vicopisano is waarschijnlijk het fort van Brunelleschi. Dit fort stamt uit de tiende eeuw na Christus. Het werd gebouwd in opdracht van een adellijke familie die in het dorp woonden. Lang fungeerde het fort als laatste verdedigingslinie van het dorp. Later werden de stadsmuren van Vicopisano gebouwd. Ondanks deze sterke verdedigingslinie is het dorp toch meerdere malen ingenomen. Tegenwoordig is het fort van Brunelleschi in privé bezit maar je kunt tegen een vergoeding een rondleiding door het fort en de toren maken.

Hier ligt Vicopisano

Weersverwachting Vicopisano

vandaag
34° / 21°
morgen
36° / 22°
23 jul
34° / 23°
24 jul
34° / 22°
25 jul
34° / 23°
Meer weer van Vicopisano op klimaatinfo.nl

Meer informatie