Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Arco

Arco ligt in de provincie Trente, regio Trentino-Zuid Tirol. Arco ligt ongeveer 5 km van de noordelijke oever van het Gardameer. Vanuit welke richting je Arco ook aan komt rijden, het kasteel van Arco domineert boven het dorp uit. Arco is een van de mooiste plaatsen in de vallei van de rivier de Sarca.

Door bescherming van de omringende bergen en de nabijheid van het meer, heeft Arco een aangenaam microklimaat. Het dorp staat bekend als kuuroord en is favoriet bij bergbeklimmers, mountainbikers en wandelaars. Elk jaar vindt in september het “Rock Masters festival” plaats. Op een hoogte van 273 meter ligt het middeleeuwse Castello di Arco, de burcht van de graven van Arco. De hoge toren werd in het jaar 500 gebouwd, de tweede toren dateert uit de 12e eeuw. Sinds de 18e eeuw raakte het kasteel in verval, pas in de 2e helft van de 20e eeuw werd de burcht gerestaureerd waardoor de oude gevangenis en de toren weer te bezoeken zijn. Er zijn waardevolle kunstwerken en fraaie fresco’s uit de 14e eeuw te zien. Vanuit het dorp bereik je het Castello via een wandeling van zowat 20 min. door rijke plantengroei en olijfbomen, wandelschoenen zijn aan te bevelen. Het uitzicht boven is fenomenaal en reikt over het dal van de Sarca, Rive del Garda en het Gardameer.

Overnachten in Arco

De ligging van Arco, iets te noorden van het Gardameer, maakt het dorp de perfecte uitvalsbasis om de omgeving van het meer te verkennen. Het is er veel minder druk dan direct aan het Gardameer, maar met de auto of de fiets ben je er zo. Verschillende hotels in Arco worden door reizigers met dikke voldoendes beoordeeld. De hotels “On the Rock“, “Hoody Active & Happiness Hotel” en “Casa Alla Lega” worden door de gasten met een 9+ beoordeeld.

Het historische centrum bevindt zich aan de voet van een rots in de vorm van een boog, vandaar de plaatsnaam Arco. Op de Piazza 3 Novembre vind je de Chiesa Collegiata di Santa Maria Assunta, een kanunnikenkerk en een van de beroemdste laat-renaissacistische bouwwerken in Trentino. In het centrum van het dorp wandel je door smalle straatje en over mooie pleinen met laatmiddeleeuwse huizen. Plazzo Nuovo kijkt uit over het centrale plein, Palazzo Marchetti stamt uit de 15e eeuw en Palazzo di Piazza is nu het stadhuis. In de smalle straatjes vind je leuke winkeltjes en barretjes en talloze outdoor winkels met wandel-, fiets- en klim attributen.

Voor de Europese adel was Arco een favoriete vakantiebestemming, de keizerin van Oostenrijk; Sissi, verbleef hier graag. Rijke kooplieden en adellijke families bouwden hier hun villa’s en vakantiewoningen. Aartshertog Albrecht van Habsburg bouwde hier in 1873 een villa met een enorme tuin. Tegenwoordig is de botanische tuin, Parco Arciducale genaamd, gratis te bezoeken. Je vindt er een van de oudste Sequoia’s van Europa, palmbomen, zeldzame planten, bloemen en mediterrane vegetatie. Het park maakt deel uit van het Museum van Natuurwetenschappen van Trentino.

Hier ligt Arco

Weersverwachting Arco

vandaag
8° / 2°
morgen
10° / 3°
25 apr
10° / 2°
26 apr
10° / 3°
27 apr
12° / 5°
Meer weer van Arco op klimaatinfo.nl

Meer informatie