Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ortisei

Het dorpje Ortisei ligt in het centraal zuidelijk deel van de provinvie Zuid-Tirol in de regio Trentiono-Zuid-Tirol. Ortisei staat ook wel bekend onder de namen Sankt Ulrich en Urtijëi.

Ortisei ligt in de Val Gardena op ongeveer 1230 meter hoogte. Mede hierdoor is het dorp in de wintermaanden een populaire wintersportbestemming. Ortisei ligt in het Ladinisch taalgebied. Deze taal wordt door minder dan vijftigduizend mensen gesproken maar het merendeel van de bevolking van dit dorp heeft het Landinisch als moedertaal. Gelukkig spreken de meeste inwoners van het dorp ook Italiaans en Duits. Ook de verkeersborden en verschillende borden in het dorp zijn geschreven in drie talen. Wil je meer weten over het dorp en zijn omgeving dan kun je een bezoekje brengen aan de plaatselijk toeristisch informatie.

 

Ortisei staat bekend om zijn houtsnijwerk. In en om het dorp zijn er tal van houtsnijateliers en winkels te vinden waar deze bijzondere creaties kunt kopen. In het dorp zelf zijn er meerdere prachtige houten kunstwerken te vinden. In de winkelstraat zijn er enkele winkels te vinden met prachtige houtsculpturen. Van verschillende heilige beelden tot pinokkio’s en kinderklokken. Het aanbod is er groot en divers.

Een van de mooiste bouwwerken in het dorp is de Chiesa di Sant’Ulrico e dell’Epifania del Signore. Deze prachtige kerk is gebouwd in de tweede helft van de achttiende eeuw. De binnenzijde van de kerk is rijkelijk versiert met verschillende ornamenten en heiligenbeelden. Veel van de houten beelden in de kerk zijn gemaakt door kunstenaars uit het dorp.

Hier ligt Ortisei

Weersverwachting Ortisei

vandaag
19° / 4°
morgen
21° / 8°
27 sep
22° / 10°
28 sep
21° / 9°
29 sep
22° / 10°
Meer weer van Ortisei op klimaatinfo.nl

Meer informatie