Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bofareira

Het dorpje Bofareira is te vinden in het noordelijke deel van het eiland Boa Vista. Het is één van de weinige dorpen van het eiland dat relatief goed te bereiken is over de doorgaande weg.

Deze weg is hier aangelegd in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Voor deze tijd was Bofareira is klein gehucht waar slecht twintig mensen woonden en die alleen via een onbegaanbaar zandpad te bereiken was. Door de komst van de weg werd het dorp veel beter bereikbaar en vervijfvoudigde de bevolking in enkele jaren. Het dorp ligt midden in de woestijn maar ten westen van het dorp ligt een kleine vruchtbare oase. Hier zijn enkele bomen en gewassen te vinden. Dit is gelijk het gene wat het dorp zijn bestaansrecht geeft. De meeste inwoners van het dorp zijn landarbeiders of veehouders.

Het dorpje Bofareira is één van de dorpen die tijdens excursies wordt aangedaan door toeristen. Zo gauw de 4×4 het dorp komen binnengereden komen de mensen uit hun huizen gelopen, worden de “bars” geopend en gaat het lokale bandje zijn deuntje spelen. Voor de meeste inwoners van het dorp zijn de toeristen namelijk de belangrijkste vorm van inkomsten. De paar souvenirs die er gekocht worden en de fooi dat aan de band gegeven wordt maakt echt een verschil in het dorp.

Het dorp Bofareira ziet er uit zoals zo goed als ieder dorp in Kaapverdië eruit ziet. Het centrale deel van het dorp bestaat uit een betonnen plein met hierop wat bankjes en een toeristische winkel. Rond het plein zijn er enkele prachtig kleurrijk beschilderde huizen te vinden. Verder is er in het dorp nog een klein schooltje en een speeltuin te vinden. Een echte supermarkt is er niet maar iedere dag komt er pick-up langs die zijn waren aan de man brengt

Hier ligt Bofareira

Weersverwachting Bofareira

vandaag
26° / 21°
morgen
26° / 21°
20 mei
26° / 22°
21 mei
27° / 22°
22 mei
26° / 22°
Meer weer van Bofareira op klimaatinfo.nl

Meer informatie